Friday , March 1 2024

Avionul cu care Hollande a plecat la Berlin a fost lovit de fulger

Avionul la bordul căruia se afla noul preşedinte francez Francois Hollande a fost lovit de fulger, relatează BBC News. Aeronava s-a întors la Paris, apoi  Hollande a plecat cu un alt avion la Berlin.

Preşedintele francez Francois Hollande este în siguranţă, după ce avionul său a fost lovit marţi de un fulger, relatează Le Parisien. El a urcat la bordul unui alt avion şi a plecat din nou spre Berlin, unde ar urma să ajungă în jurul orei locale 20.30 (21.30 ora României).

Noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, plecase spre Berlin, pentru a se întâlni cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Discuţiile programate vizau pactul bugetar european şi criza politică din Grecia.

“Aştept să mă întâlnesc cu cancelarul Germaniei, ştiu că situaţia din Europa este gravă şi trebuie să discutăm ce putem face împreună pentru ca austeritatea să nu fie o fatalitate, pentru a reveni la creşterea economică”, a declarat Hollande înainte de urcarea în avion.

Hollande şi Merkel se vor întâlni în contextul crizei politice din Grecia, unde, cel mai probabil, vor fi organizate alegeri anticipate.

Vezi si

Ministrul de Externe german: Acțiunile recente din Republica Moldova sunt similare cu cele de la începutul războiului Rusia – Ucraina

Ministrul german de externe Annalena Baerbock consideră că evoluţiile recente din Republica Moldova le reflectă …