Thursday , July 7 2022

Produsele care vor expira în trei zile vor fi puse pe rafturi separate şi vor fi mult mai ieftine

rafturi

Senatul a adoptat o propunere legislativă de modificare a ordonanţei cu privire la comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, prin care retailerii sunt obligaţi să plaseze separat pe rafturi produsele care urmează să expire în trei zile.

Comercianţii ar putea fi obligaţi să plaseze separat pe rafturile magazinelor produsele care urmează să expire în trei zile şi care sunt oferite la preţuri promoţionale, potrivit unei propuneri legislative de modificare a ordonanţei cu privire la comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, scrie economica.net.

De asemenea, comercianţii vor avea obligaţia de a  informa consumatorii cu privire la faptul că produsele respective vor expira în curând. “Produsele aflate la comercializare cu preţ redus/oferte promoíonale, cu 3 zile înainte de expirarea datei durabilităţii minimale/datei limită de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate/datei de minimă durabilitate aferente produselor nealimentare, se sortează şi se expun la comercializare, separat,  cu informarea corectă, completă şi precisă a consumatorilor. Nerespectarea prevederilor prezentului alineat este considerată practică comercială incorectă şi se sancţionează conform reglementărilor legale în vigoare”, se menţionează în proiectul de modificare.

Mai multe amănunte aici.

Vezi si

Durata vieții profesionale a românilor era anul trecut cea mai mică în UE

Durata estimată a vieții profesionale pentru populația adultă în vârstă de cel puțin 15 ani …