Wednesday , April 17 2024

Primele explicații ale Ambasadei Rusiei. De ce a redus Gazprom volumul de gaze catre Romania

gazprom

Gazprom a redus din nou volumul gazelor exportate către România, însă pentru prima dată există și o explicație venită din partea Ambasadei Rusiei la București.

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a anunțat că ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, a trasmis, marți, către minister un răspuns oficial conform căruia scăderea livrărilor de gaze ruseşti este cauzată de anumite disfuncţionalităţi tehnice, „apărute ca urmare a unor acţiuni Gazprom de umplere a depozitelor de gaze pentru pregătirile necesare perioadei de iarnă”.

Beneficiarii din România au primit ieri cu 26,7% mai puţine gaze ruseşti în raport cu nominalizările transmise de Transgaz.

Importul actual al României din Rusia se află la un nivel nesemnificativ, de circa 0,2 milioane metri cubi pe zi, reprezentând consumul zilnic al unui oraş ca Botoşani sau Satu Mare ori consumul CET Timişoara, precizează Departamentul pentru Energie.

Este pentru a șasea oară când Gazprom reduce volumul de gaze furnizate.

Autoritățile din România au cerut explicații de fiecare dată de la compania rusă, dar abia acum a venit un răspuns oficial. Iar explicația nu a venit direct din partea Gazprom, ci prin intermediul reprezentanței diplomatice a Federației Ruse.

Vezi si

41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă, salariul, …