Friday , May 24 2024

Operatorul aerian Carpatair a cerut intrarea in insolventa

carpatair

Compania aeriana Carpatair a cerut intrarea in insolventa pe 23 ianuarie si  va urma procedura de reorganizare. Operatorul anuntase suspendarea unui numar mare de zboruri la jumatatea lui ianuarie, iar ca si rezultate financiare, pierderile Carpatair au depasit 8 milioane euro anul trecut.

Carpatair a fost infiintata in 2000 si in prezent are actionariat elvetian. Datele de pe Ministerul Finantelor arata ca in 2012 compania cu 412 angajati a avut pierderi de 36 milioane lei si afaceri de 245,9 milioane lei. In 2011 afacerile au depasit 293 milioane lei, iar pierderile au fost de peste 36 milioane lei.

La mijloc de ianuarie s-a anuntat ca toate cursele Carpatair de pe aeroportul Timisoara vor fi suspendate pana in martie. Printre destinatii se numara Stuttgart. Roma, Bergamo si Cernauti. Compania mai opera in tara zboruri si din Bacau si Craiova, insa acestea sunt suspendate pana pe 29 martie.

Intre 16 ianuarie si 29 martie singurele zboruri operate de companie sunt Chisinau-Londra si Chisinau-Venetia.

Vezi si

CNIPMMR: Ne uităm cu foarte multă atenție la dinamica numărului societăților comerciale; anul acesta nu trecem de 20.000

Dinamica societăților comerciale, respectiv diferența dintre numărul de societăți înscrise și numărul de firme suspendate, …