Monday , December 4 2023

Gazoductul Iasi-Ungheni, inaugurat. Mesajul lui Ponta despre independenta energetica

ponta-leanca

Premierul roman Victor Ponta a inaugurat, miercuri, alaturi de omologul sau moldovean Iurie Leanca, gazoductul Iasi-Ungheni.

“Noi spunem tot timpul ca suntem frati. Asta inseamna ca atunci cand ne vizitam, ne vizitam in momente de bucurie, ne aducem cadouri, muncim impreuna, pentru ca asa suntem mai puternici. In urma cu un 1 eram aici cu Iurie Leanca si porneam in sfarsit proiectul gazoductului.

L-am facut si vreau sa-i multumesc comisarului Oettinger, sa-l felicit pe Iurie Leanca, un prim-ministru care ne spune in fiecare ora ce mai trebuie facut pentru locuitorii din Moldova. Asta inseamna un prim-ministru care isi doreste binele tarii sale”, a precizat Ponta, la inaugurarea gazoductului, potrivit B1 Tv.

El a adaugat faptul ca, pentru ca Moldova si Romania sa devina cu adevarat independente, cele doua tari au nevoie si de energie.

Ulterior, intr-un mesaj postat pe o retea de socializare, seful Guvernului de la Bucuresti a subliniat faptul ca este pentru prima data cand Republica Moldova isi aniverseaza independenta ca stat asociat la Uniunea Europeana.

“Intotdeauna am insistat sa avem proiecte concrete la care sa lucram impreuna cu fratii nostri de peste Prut. Unul dintre cele mai importante, in actualul context international, este obiectivul independentei energetice, iar constructia gazoductului este un pas istoric in acest sens. Suntem pe drumul cel bun”, a scris pe Facebook Victor Ponta.

De asemenea, Ponta a mai inaugurat centrul SMURD de la Balti si una din gradinitele pentru care autoritatile de la Bucuresti au acordat finantare.

Mai mult, Guvernul roman a donat mai multe ambulante pentru centrul SMURD de la Balti, 15 autoturisme Dacia Duster pentru Executivul moldovean si o colectie de carti.

Alaturi de premierul Victor Ponta, in vizita in Republica Moldova se afla vicepremierii Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Daniel Constantin si Kelemen Hunor, ministrul de Externe, Titus Corlatean, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru IMM si tineret, Florin Jianu, precum si subsecretarul de stat in MAI Raed Arafat.

Miercuri, moldovenii sarbatoresc Ziua nationala a Republicii Moldova, care marcheaza adoptarea Declaratiei de Independenta fata de Uniunea Sovietica, semnata la 27 august 1991.

Vezi si

53.491 firme au fost radiate în primele zece luni din 2023

Un număr de 53.491 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele zece …