Saturday , July 20 2024

Acord cu FMI si Comisia Europeana, pe noul Cod Fiscal

bani

Ministerul de Finante s-a inteles, marti, cu Comisia Europeana si cu Fondul Monetar International, privind Codul Fiscal.

Astfel, Comisia Europeana si FMI si-au dat acordul asupra noului Cod Fiscal, transmite Realitatea Tv.

De altfel, ministrii de Finante ai tarilor membre UE au analizat, marti, in ce stadiu se afla reformele la care s-a angajat Romania, prin acordul incheiat cu FMI si CE, in anul 2013, care va continua pana in luna septembrie, noteaza si Adevarul.

Codul Fiscal a fost pe masa Consiliului ECOFIN, primind astfel acceptul ministrilor de Finante privind reglementarile ce urmeaza sa intre in vigoare incepand din 2016.

La inceputul lunii iunie, FMI a recomandat Guvernului ajustarea masurilor de relaxare fiscala din proiectul Codului Fiscal. Reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, a spus ca, pentru anul 2016, deficitul bugetar este unul considerabil, astfel ca proiectul Codului Fiscal trebuie “revizuit semnificativ”.

De asemenea, pe 26 iunie, reprezentantii Comisiei Europene au respins noul Cod Fiscal, fara sa cada de acord cu reprezentantii Guvernului privind modificarile aduse.

Codul Fiscal a fost adoptat cu 306 de voturi, pe 24 iunie, in Camera Deputatilor, care este for decizional. Documentul a fost trimis la presedintele Klaus Iohannis: seful statului ar putea promulga legea sau ar putea sa o retrimita Parlamentului pentru reexaminare.

Printre masurile cuprinse se numara si reducerea TVA la 19%, eliminarea supraacizei de 7 eurocenti la carburanti si asa-numita “taxa pe stalp” pentru companii. Noul Cod Fiscal intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Vezi si

Ministrul Finanțelor spune că nu s-au purtat discuții pentru creșterea impozitului pe venit la 16%, nici pentru creșterea TVA

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că la nivelul Ministerului Finanțelor nu s-au purtat niciun fel …