Tuesday , April 30 2024

Lungu vrea să reabiliteze, până în 2015, zona din jurul Prefecturii

Lungu parc

Finanţarea va fi asigurată din economii de la unele proiecte europene, Suceava putând conta pe cel mult zece milioane de lei, banii urmând a fi daţi până la finele anului

Zona din preajma Palatului Administrativ al Sucevei – clădire care găzduieşte Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean – va putea fi reabilitată până în 2015, conform unui proiect care urmează a fi finanţat cu bani europeni alocaţi din economii făcute la unele proiecte şi din relocări între axe de finanţare unde nu au fost cheltuite sumele. Primarul Ion Lungu a declarat că banii vor fi relocaţi până la finele acestui an către mai multe primării din ţară printre care şi Suceava, iar în ce priveşte finalizarea lucrărilor, anul 2015 este ultimul în care se mai pot face plăţi. Ion Lungu consideră că este un termen realizabil, iar zona unde se vor face reabilitări nu a fost aleasă întâmplător, fiind în prelungirea esplanadei Casei de Cultură care a fost reabilitată tot printr-un proiect european.
Menţionăm că pentru modernizarea zonei din apropierea Palatului Administrativ din Suceava, clădire construită în stil baroc, în urmă cu 100 de ani, în timpul administraţiei austriece din Bucovina, vor putea fi alocate, din fonduri europene, aproximativ zece milioane de lei.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus, într-o conferinţă de presă, că, din discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, la sfârşitul acestui an vor fi făcute realocări de fonduri între axele din Programul Operaţional Regional, urmând să fie finanţate alte proiecte.
El a afirmat că municipiul Suceava pregăteşte deja un proiect pentru care să obţină finanţare în urma acestei realocări, astfel încât în toamna acestui an să fie depus pentru aprobare.
Potrivit primarului, proiectul propus vizează modernizarea centrului municipiului în zona Palatului Administrativ, clădire de referinţă a oraşului, precum şi modernizarea zonei adiacente.
Proiectul, estimat la zece milioane de lei, prevede modernizarea străzilor, a trotuarelor şi iluminatului public din zona Palatului Administrativ, care este situat în centrul municipiului, în apropierea Parcului Central, reamenajat în urmă cu doi ani şi a Catedralei Romano-Catolice „Sf. Ioan Nepomuk”, care a fost reabilitată în ultimii ani. Palatul Administrativ din Suceava a fost construit între anii 1903-1904, în perioada conducerii administraţiei oraşului de către Franz Cavaler Des Loges. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul vienez Peter Paul Brang. Clădire în stil baroc, Palatul Administrativ a fost sediul Primăriei Suceava, imobilul fiind inclus în lista monumentelor istorice din judeţul Suceava. (D.P.)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …