Friday , April 12 2024

Şase milioane de euro pentru renovarea energetică a blocurilor Asociației Centru din Suceava

Cea mai mare licitație – din punct de vedere al valorii, cel puțin – pentru renovarea energetică a unor clădiri va avea loc pe data de 20 martie. Aproape șase milioane de euro fără TVA (28.572.376,47 lei) au fost estimate ca necesare pentru executia lucrarilor în cadrul proiectului „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din zona centrală a Municipiului Suceava din cadrul Asociației de proprietari Centru”.

Desigur, ca la orice altă licitație, valoarea ofertată și contractată de municipalitatea suceveană – Primăria este cea care a organizat procedura de achiziție publică – va putea fi mai scăzută. Chiar dacă „prețul cel mai scăzut” nu este criteriul de atribuire, este de remarcat la această licitație că 90% din punctajul ofertelor care vor fi depuse va fi dat, totuși, de componenta financiară. Sunt două loturi în discuție, unul având valoare estimată de 11.173.060,65 lei fără TVA iar altul de 17.399.315,82 lei fără TVA.

Ambele sunt finanțate cu fonduri europene. Prtimul lot include: Bloc 1A (scara A+B) de pe strada Ion Grămadă nr.1; Bloc 1B (scara A+B+C+D) de pe strada Ion Grămadă nr.5 și Bloc 1C (scara A+B) de pe strada Ion Grămadă nr.7. Imobilele incluse în lotul 2 sunt: Bloc 3A (scara A+B) de pe strada Nicolae Bălcescu, nr.2; Bloc 3B (scara A+B) de pe strada Nicolae Bălcescu nr.2; Bloc 3D (scara A) de pe strada Ana Ipătescu, nr. 9; Bloc 32 (scara A+B) de pe strada Ştefan cel Mare nr. 17 și Bloc 8 (scara A+B+C+D) de pe strada Ştefan cel Mare nr. 3. Faptul că una din condițiile puse de Primăria Suceava este ca ofertele depuse de firmele care vor să participe la licitație să fie valabile până la 20.07.2024 pentru toate loturile se poate interpreta și prin aceea că se vrea ca până la acea dată să fie încheiate contractele și, în perioada imediat următoare, să poată fi dat ordinul de începere al lucrărilor. Durata contractului este de 12 luni. (D.P.)

Vezi si

Ioan Stan, reales președinte al PSD Suceava. Ciolacu: Nea Stane, rupe-i!

Vineri, la Conferința Județeană de alegeri PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a fost reales, în …