Saturday , June 1 2024

Un comisar de politie a provocat un accident in Areni si a refuzat sa sufle in fiola

In aceasta seara, venind de pe strada Universit\]ii cu un Renault, comisarul Tiberiu Sfichi a virat la dreapta drept `ntr-un Ford Focus condus de un sucevean ce venea regulamentar dinspre Metro n la venirea colegilor, comisarul Sfichi a refuzat s\ sufle `n etilotest, fiind dus la spital, pentru recoltare de probe de s=nge n conducerea IPJ sus]ine c\ nu tolereaz\ astfel de situa]ii, iar dac\ se va stabili c\ poli]istul conducea sub influen]a alcoolului, va fi dat pe m=na procurorilor n niciun cuv=nt `nc\ despre faptul c\ taman poli]i[tii refuz\ s\ sufle `n fiol\ atunci c=nd produc un accident

Comisarul Tiberiu Sfichi, de la Serviciul de Investiga]ii Criminale din cadrul IPJ Suceava, a fost in aceasta seara autorul unui eveniment rutier, `n intersec]ia semaforizat\ din Areni. Venind de pe strada Universit\]ii, poli]istul Sfichi aflat la volanul unui Renault Laguna, nu a respectat semnele de circula]ie [i a intrat direct pe Bulevardul 1 Mai, dorind s\ fac\ un viraj la dreapta, acro[=nd un automobil Ford Focus, condus de un sucevean care cobora spre centrul municipiului, dinspre Metro. Din fericire, ciocnirea `ntre cele dou\ autoturisme s-a soldat doar cu pagube materiale.
Poli]i[tii rutieri au venit repede la fa]a locului [i au dorit s\ testeze pe [oferii implica]i `n evenimentul rutier cu aparatul etilotest. Comisarul Tiberiu Sfichi a refuzat s\ sufle `n aparat, situa]ie `n care acesta a fost condus la Spitalul Jude]ean unde i-au fost recoltate probe de s=nge pentru a se stabili dac\ era sau nu sub influen]a alcoolului. De remarcat este faptul c\ la locul accidentului produs de colegul lor au sosit nu mai pu]in de patru echipaje de poli]ie.
Purt\torul de cuv=nt al IPJ Suceava, Ionu] Epureanu, a declarat c\, av=nd `n vedere c\ conducerea IPJ nu tolereaz\ atitudini [i comportamente ce aduc atingere onoarei [i demnit\]ii de poli]ist, chiar dac\ ofi]erul se afla `n concediu de odihn\, s-a dispus de `ndat\ declan[area cercet\rii disciplinare `mpotriva comisarului Tiberiu Sfichi, urm=nd ca, `n func]ie de rezultatele analizelor medico- legale a probelor biologice recoltate, dac\ se va constata c\ este vorba despre conducere sub influen]a alcoolului, s\ se dispun\ conform procedurii trimiterea cazului spre solu]ionare c\tre parchetul competent. (N.R.)

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Infrastructura deficitară este o piedică majoră pentru dezvoltarea economică și socială a regiunii noastre

Ghorghe Șoldan, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean Suceava,  a declarat că prioritate în mandatul …