Saturday , June 22 2024

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024, promovată de cei patru elevi din județul Suceava 

Patru elevi din clasa a XII-a din județul Suceava au susținut, în perioada 21-29 mai, probele scrise și cele de competențe din cadrul examenului național de Bacalaureat într-o sesiune specială, dedicată participanților la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se vor desfășura în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2024. Toți patru au promovat examenul de final de liceu, rezultatele fiind afișate în cursul zilei de vineri, 31 mai, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Au fost înscriși 185 de candidați din toată țara, iar 16 dintre ei au fost respinși.

Au susținut sesiunea specială de Bac un elev de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei, care face parte din lotul pentru Olimpiada Internațională de Chimie, și trei elevi participanți la diferite competiții sportive – doi de la Liceul cu Program Sportiv, la handbal, și unul de la Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți, la lupte greco-romane.
secretarasite

Cea mai mare medie – 9,11, este a olimpicului la chimie, care a obținut nota 10 la proba scrisă la chimie anorganică, 9,90 la matematică și 7,45 la limba română. Următoarea medie este 7,90, elevul sucevean reușind să obțină 9,35 la geografie, 7,60 la istorie și 6,75 la limba română. Ceilalți doi candidați au mediile 6,88 și 6,56, cele mai mari note fiind obținute la proba la alegere.

Candidații nemulțumiți de notele obținute au avut timp vineri, până la ora 14.00, să depună contestații. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 4 iunie. (O. N.)

 

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …