Saturday , May 18 2024

Lansare in forta a candidaturii lui Ioan Balan la Camera Deputatilor si Gheorghe Flutur la Senat

 “Din Bucovina trebuie s\ se aud\ buciumul c\ am `nvins `n alegerile din 9 decembrie”, a spus prim-vicepre[edintele PDL, Cezar Preda u „Voi fi al\turi de Ioan B\lan pentru c\ aici este o echip\ pentru dezvoltarea zonei [i voi fi al\turi de primarul Ion Lungu pentru c\ are nevoie de sprijin pentru marile proiecte ale Sucevei – capital\ de regiune”, a afirmat Gheorghe Flutur u primarul Ion Lungu le-a spus oamenilor c\ deputatul Ioan B\lan este un om muncitor, care se ]ine de cuv=nt [i face parte din categoria “parlamentarilor care r\spund la telefon”

Ioan B\lan, deputatul PDL din colegiul 2 – cartierul Burdujeni, ora[ul Salcea, comunele Ad=ncata, Ipote[ti, Mitocu Dragomirnei, Moara [i P\tr\u]i – [i-a lansat, oficial, candidatura pentru un nou mandat din partea Alian]ei Rom=nia Dreapt\ (ARD), `n tandem cu Gheorghe Flutur, care va candida pentru un mandat de senator `n colegiul care include municipiul Suceava [i 21 de localit\]i din zon\. Lansarea candidaturilor celor doi a fost organizat\, vineri sear\, la ora 18.00, `n Burdujeni, la ORIZONT Plaza – cl\dire apar]in=nd omului de afaceri Ioan Iftode, evenimentul politic fiind unul de for]\, foarte bine organizat, iar mesajul transmis electoratului a fost pe m\sura evenimentului.
La lansare au fost `n jur de 1.500 de delega]i, peste a[tept\rile organizatorilor care estimau la `nceput c\ vor fi `n jur de o mie, dup\ care, preventiv, au suplimentat cu 20% num\rul de scaune, `ns\ Ioan B\lan a spus c\ [i a[a au fost mai mul]i oameni dec=t s-a a[teptat. La lansarea lui Ioan B\lan s-au aflat prieteni, membrii familiei, primarii localit\]ilor din colegiu, deputa]ii Sanda-Maria Ardeleanu [i Dan-Gabriel Gospodaru, senatorul Orest Onofrei – amfitrionul evenimentului [i al]i candida]i – Marius Vatavu pe colegiu de senator 4 `n care sunt incluse zonele Vicovului, Siretului [i R\d\u]ilor sau Dumitru Mihalescul pe colegiul de deputat 7 `n care este arondat\ doar zona Vicovului. De la Bucure[ti a participat vicepre[edintele la nivel na]ional al PDL, Cezar Preda.
~n deschiderea manifest\rii a c=ntat Valentin Bertea – un copil din F\lticeni care s-a remarcat de mai mul]i ani la diferite concursuri de muzic\ folcloric\. Sala a fost decorat\ cu afi[ele lui Ioan B\lan [i a lui Gheorghe Flutur, acesta din urm\ st=nd pe scen\ `ntre Ioan B\lan [i Ion Lungu. Delega]ii au purtat e[arfe albastre cu sigla ARD, av=nd [i mape de prezentare a candidaturii lui Ioan B\lan. Echipa de campanie a fluturat mereu steaguri care aveau `nsemnele ARD, to]i membrii echipei de campanie purt=nd geci de culoare albastr\ pe care erau `nsemnele ARD [i sloganul lui Ioan B\lan – „Cu inima al\turi de tine”. Toate au creat o imagine de unitate, amplificat\ de cadrele puse pe ecranul din spatele scenei pe care, ini]ial, a fost proiectat un film despre activitatea deputatului Ioan B\lan.
„Democra]ia este sistemul care garanteaz\ c\ nu vom fi guverna]i mai bine dec=t merit\m. Din acest punct de vedere, datorit\ lui Ioan B\lan, putem spune c\ sunte]i noroco[i `n Burdujeni”, a declarat senatorul Orest Ono-frei.
Tandemul Lungu – B\lan a func]ionat foarte bine, `n avantajul cet\]enilor din Burdujeni
Urcarea pe scen\ a lui Ioan B\lan [i Gheorghe Flutur, precum [i a primarilor din colegiul 2 de deputat [i a lui Cezar Preda [i Orest Onofrei s-a f\cut ca pentru `nving\tori. A urmat apoi prezentarea filmului, pe ecranul din spatele scenei, `n care se ar\tau realiz\rile lui Ioan B\lan, colaborarea cu Gheorghe Flutur, Ion Lungu [i ceilal]i primari. „Burdujeniul a fost, de departe, pariul cu tineretul din ora[“, s-a men]ionat, printre altele, `n filmul de prezentare a lui Ioan B\lan, `n care se men]iona despre „parteneriatul solid” cu primarul Sucevei [i de faptul c\ „tandemul Lungu – B\lan a func]ionat foarte bine, `n avantajul cet\]enilor din Burdujeni”.
To]i primarii din localit\]ile colegiului 2 au rostit discursuri `n care [i-au ar\tat sus]inerea pentru Ioan B\lan, amintind `n discursurile lor despre sprijinul pe care deputatul PDL l-a acordat comunit\]ilor pe care le reprezint\ [i au ]inut s\ men]ioneze, de fiecare dat\ c=nd au avut ocazia, de sus]inerea pe care au avut-o la Gheorghe Flutur.
Ion Lungu a spus c\ deputatul Ioan B\lan a `n]eles c\ este foarte bine a colabora cu to]i primarii din colegiul s\u [i a men]ionat c\ [ase din cele opt localit\]i care sunt `n Zona metropolitan\ Suceava fac parte din colegiul unde candideaz\ Ioan B\lan. „Trebuie s\ spunem foarte clar c\ domnul deputat Ioan B\lan m-a ajutat”, a declarat Ion Lungu `n fa]a celor peste o mie de cet\]eni veni]i la lansarea candidaturii lui Ioan B\lan `n cartierul Burdujeni. El a prezentat o suit\ de proiecte `n care a fost ajutat de deputatul Ioan B\lan [i a conchis spun=nd c\ este un om muncitor, care se ]ine de cuv=nt [i face parte din categoria parlamentarilor care r\spund la telefon. „Sunt Ion Lungu [i v\ spun: Ioan B\lan e cel mai bun”, [i-a `ncheiat `n acest fel discursul primarul Ion Lungu.
Dup\ discursul primarului Sucevei a urmat recitalul Sofiei Vicoveanca, la final ea primind aplauze [i c=te un buchet de flori de la Ioan B\lan, Gheorghe Flutur [i Cezar Preda. Fostul viceprimar Lucian Har[ovschi, liderul tinerilor democrat liberali suceveni a ]inut s\ puncteze pe activitatea lui Gheorghe Flutur [i a spus c\ Suceava, la alegerile din 10 iunie, a avut de pierdut pentru c\ la conducerea Consiliului Jude]ean nu a r\mas Gheorghe Flutur, iar ca Suceava s\ poat\ avea de c=[tigat `n continuare este nevoie ca pe 9 decembrie sucevenii s\ dea un vot lui Gheorghe Flutur [i lui Ioan B\lan. „Dac\ Flutur r\m=nea pre[edinte la CJ era finalizat\ [oseaua de centur\, `ncepea drumul expres `ntre Suceava [i Boto[ani [i modernizarea aeroportului”, este de p\rere Lucian Har[ovschi.
A urmat recitalul Margaretei Clipa, care a spus, la final, c\ [i Ioan B\lan a ajuns deputat `n 2008 cu sprijinul lui Gheorghe Flutur [i s-a `ntrebat, retoric, ce ar fi fost Bucovina f\r\ Gheorghe Flutur. Pentru c\ a fost ziua ei, organizatorii i-au preg\tit Margaretei Clipa o surpriz\ c=nt=ndu-i tradi]ionalul „La mul]i ani!”.
Primarul ora[ului Salcea, Ilie Lungu, a avut cuvinte de laud\ fa]\ de deputatul Ioan B\lan despre care a spus c\ a spijinit proiectele `n beneficiul comunit\]ii din Salcea. „V\ cer pe 9 decembrie s\ mergem s\ `l vot\m pentru un nou mandat pe Ioan B\lan [i cum politica se face `n echip\ v\ cer s\ mergem s\ `l vot\m [i pe Gheorghe Flutur senator. Toat\ lumea la vot! Mobilizare maxim\ pentru Ioan B\lan [i Gheorghe Flutur”, a spus Ilie Lungu. Primarul comunei Ad=ncata, Viorel Cucu, a spus c\ toat\ comuna va vota cu inima (aluzie la `nsemnul electoral al ARD `n form\ de inim\) pentru Gheorghe Flutur [i Ioan B\lan. Primarul comunei Mitocu Dragomirnei, D\nu] Solcan, a spus c\ a venit din respect pentru Ioan B\lan [i Gheorghe Flutur care l-au ajutat s\ fac\ 30 de obiective de investi]ii `n comun\. „Sunt oameni ai faptelor. Vom face tot posibilul ca pe 9 decembrie s\ ne bucur\m de victoria dumneavoastr\ la alegeri”, a spus D\nu] Solcan.
~n schimb, Dumitru Corjuc, primarul comunei Ipote[ti despre care Orest Onofrei a spus c\ a fost singurul din ]ar\ care a c=[tigat alegerile f\r\ s\ `[i fac\ afi[e, i-a asigurat pe Gheorghe Flutur [i Ioan B\lan c\ le va da sprijinul s\u `n totalitate. {i primarul comunei P\tr\u]i, Vasile Brab\n, a dat asigur\ri c\ p\tr\ucenii vor fi la aceste alegeri al\turi de Ioan B\lan [i de Gheorghe Flutur.
Dup\ aceste discursuri a urmat un recital al „celui mai mare bucovinean dintre ardeleni”, Aurel T\ma[, care a rostit [i c=teva cuvinte de `mb\rb\tare pentru electoratul de dreapta al ARD.
A urmat mesajul liderului Vasile Blaga care a fost citit de prim-vicepre[edintele PDL, Cezar Preda. Blaga le-a transmis democrat liberalilor suceveni c\ fac parte din una dintre cele mai puternice organiza]ii ale PDL din ]ar\. „USL e decis s\ calce orice lege [i s\ fac\ orice abuz. ~n 9 decembrie, USL se va lovi de noi ca de un zid de piatr\”, se arat\ `n mesajul lui Vasile Blaga. Dup\ ce a citit mesajul lui Vasile Blaga, s\ rosteasc\ un discurs `n care a `nceput spun=nd c\ „Bucovina domnului Flutur era pe harta Rom=niei, iar Bucovina domnului Nechifor nu exist\ la Bucure[ti. Ceea ce a realizat Gheorghe Flutur `n patru ani nu va realiza domnul Nechifor nici `n 20 de ani”, a spus Cezar Preda `n mesajul s\u „din inim\ pentru bucovineni, ad\ug=nd c\ din Bucovina trebuie s\ se aud\ buciumul victoriei ARD `n alegerile din 9 decembrie. Pe de alt\ parte, Cezar Preda a spus c\ „mincinosul [i ho]ul” de Victor Ponta [i „lene[ul” Crin Antonescu, `n dorin]a de a boicota lucr\rile Congresului PPE au adus 53.000 de oameni pe un stadion exact de Ziua Mondial\ a S\r\ciei. El a ar\tat c\ `mpotriva PDL s-au unit [apte partide, crez=nd c\ sunt mul]i, dar c\ „deja sunt `n aer [i de asta vor avea c\dere `n sondaje”.
Flutur: „Suceava trebuie s\ dea semnalul pentru o viitoare capital\ de regiune. Obligatoriu”
Unul din cele mai a[teptate [i bine primite discursuri a fost al lui Gheorghe Flutur, pre[edintele organizatiei judetene Suceava a PDL. „Poate dup\ o pauz\ de t\cere [i de ie[iri publice ale mele a[tepta]i de la mine un cuv=nt. Da, tr\iesc, m-am ridicat, sunt preg\tit de lupt\ al\turi de voi, al\turi de echip\”, a subliniat Gheorghe Flutur, moment `n care discursul s\u a fost oprit de ropote de aplauze ale s\lii arhipline. „V\ mul]umesc pentru votul pe care mi l-a]i dat [i pentru care a]i luptat pe 10 iunie. Am creat o echip\ [i m\ bucur\ c\ `l am l=ng\ mine pe t=n\rul Ioan B\lan”, a declarat Gheorghe Flutur, ad\ug=nd c\ [i cu primarul Ion Lungu a f\cut [i face echip\ `n continuare. „Nu am `ncercat s\-i critic pe cei care au venit la putere, le-am l\sat r\gaz cinci luni s\ `[i fac\ traba [i s\ fac\ ceva bun pentru jude]ul Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur.
El a recunoscut ambi]ia pe care o are de a nu l\sa, `n perspectiva regionaliz\rii Rom=niei, Suceava s\ fie la voia `nt=mpl\rii. „Sigur c\ nu voi putea r\m=ne indiferent [i v\ spun deschis: Suceava trebuie s\ dea semnalul pentru o viitoare capital\ de regiune. Obligatoriu. Este un lucru extrem de important”, a spus Gheorghe Flutur. „Se discut\ mult despre reorganizarea teritorial\ [i poate mul]i s-au `ntrebat ce are Flutur c\ scrie „Bucovina” cu oi pe dealuri. Eu `ns\ am f\cut s\ se vorbeasc\ despre Bucovina [i s\ se simt\ bucovineni [i cei din zona F\lticeniului [i cei de pe malul Siretului [i cei din Boto[ani [i din Neam] ca s\ facem o regiune ca s\ putem aduce resurse cum am f\cut [i `n ultimii ani”, a spus Gheorghe Flutur ad\ug=nd c\ va fi necru]\tor cu indiferen]a unora care se preg\tesc s\ dea capitala de regiune Ia[ului pentru c\ Suceava merit\ s\ fie ea o capital\ de regiune. A f\cut o scurt\ trecere `n revist\ a func]iilor pe care le-a avut [i a spus c\ a f\cut echip\ cu mul]i parlamentari `ntre care [i Ioan B\lan, dar a precizat c\ unii dintre primarii [i parlamentarii pe care i-a sus]inut l-au tr\dat „ca `n gr\dina Ghetsimani” [i va fi mai atent la selec]ia celor din jurul s\u. „Voi fi al\turi de Ioan B\lan pentru c\ aici este o echip\ pentru dezvoltarea zonei [i voi fi al\turi de primarul Ion Lungu pentru c\ are nevoie de sprijin pentru marile proiecte ale Sucevei – capital\ de regiune”, a mai spus Gheorghe Flutur, `n aplauzele s\lii.
Sus]inerea familiei [i parteneriatul cu Flutur [i primarii sunt resorturile de baz\ ale lui B\lan
Ultimul discurs a fost a lui Ioan B\lan, nu `nainte ca Orest Onofrei s\ `i ofere un cadou – o caricatur\ cu mesajul de campanie, „Cu inima al\turi de tine”. {i Ioan B\lan a ]inut s\ le mul]umeasc\ aleg\torilor din colegiul 2 pentru votul primit de PDL la alegerile locale din acest an [i pentru cum au decurs lucrurile la acest referendum. Colegiul 2 a ob]inut pentru pre[edintele CJ Suceava peste 50% din voturi, iar pentru primari peste 52%, av=nd to]i primarii de aceea[i culoare politic\ [i i-a felicitat pe to]i ad\ug=nd c\, `mpreun\ cu Gheorghe Flutur, au demonstrat c\ pot s\-[i ]in\ promisiunile f\cute oamenilor.
Ioan B\lan a amintit din realiz\rile din primul s\u mandat de parlamentar, printre care implicarea `n autorizarea aeroportului `n regim de aeroport interna]ional, sus]inerea proiectului rutei ocolitoare a Sucevei de la Moara la P\tr\u]i, sprijinul la programele de ap\ [i canalizare `n majoritatea localit\]ilor.
Obiectivele pentru mandatul viitor sunt continuarea moderniz\rii aeroportului, dezvoltarea zonei metropolitane a Sucevei demarat\ la ini]iativa lui Ion Lungu, o a doua rut\ ocolitoare de la Bosanci la Salcea, locuri de munc\ [i legi `n ajutorul `ntreprinz\torilor. Colaborarea cu primarii [i cet\]enii va figura, de asemenea, pe agenda lui Ioan B\lan `n viitorul mandat.
Pe guvernan]i i-a numit „demagogi mincino[i” pentru c\ nu au crescut pensiile [i salariile a[a cum au promis cei din USL [i au oprit alte investi]ii de[i mai aveau de f\cut la [oseaua de centur\, dup\ cum a spus Ioan B\lan, doar 10% din lucr\ri pentru a o termina.
La lansarea candiadaturii, Ioan B\lan a prezentat-o pe bunica sa de 86 de ani, despre care a spus c\ l-a sus]inut [i la alegerile din 2008. „A crezut `n mine de mic, mi-a spus mereu c\ pot. ~]i mul]umesc, bunico”, a spus deputatul PDLdup\ care le-a chemat al\turi de el pe cele dou\ fine ale sale, Bianca [i Alexandra – cei mai tineri sus]in\tori ai s\i. Bianca i-a spus lui Ioan B\lan c\ `l sus]ine [i sper\ din tot sufletul s\ c=[tige alegerile pentru c\ [tie c\ el `[i dore[te foarte mult acest lucru. „Sper s\ fii `nving\tor”, i-a spus lui Ioan B\lan, fina sa. Deputatul a avut de spus cuvinte de apreciere pentru fiecare primar din colegiul s\u, i-a mul]umit lui Ion Lungu pentru colaborarea avut\ `n ace[ti ani [i a dat asigur\ri electoratului c\ parteneriatul dintre Ioan B\lan – deputat, Gheorghe Flutur – senator [i primarii din colegiul s\u va fi func]ional, `n beneficiul cet\]enilor.
Evenimentul s-a `ncheiat cu imnul PDL, iar Cezar Preda a spun\ c\ „nimeni nu va trebui s\ candideze pentru `nalta demnitate de deputat sau senator dac\ nu a f\cut ceea ce a f\cut Ioan B\lan sau Gheorghe Flutur”, a spus Cezar Preda. (Dan PRICOPE)
 
 
 

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …

No comments

  1. HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU hotilor!
    huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusecuristilor!