Tuesday , April 30 2024

Liberalii s-au intalnit pentru validarea candidaturilor

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca europarlamentarul George Becali nu a fost invitat la sedinta liberalilor, insa la sedinta conducerii PNL a ajuns Victor Ciorbea, unde urmeaza sa fie discutate candidaturile pentru parlamentare si derogarile de vechime pentru candidati.
Liderul PNL a fost intrebat daca Becali a fost chemat la sedinta de vineri a conducerii PNL, Antonescu a precizand ca europarlamentarul nu a fost invitat.
“Sedintele forurilor PNL se desfasoara cu membrii de drept ai acestor foruri. In cazuri speciale, atunci cand se dezbate o situatie sau alta, sunt invitati. Nu sunt si candidatii invitati, niciunul, nu numai…”, a explicat Antonescu.
In schimb, taranistul Victor Ciorbea este prezent la reuniunea PNL. Presedintele PNL a fost intrebat daca acordurile cu PNG si PNTCD – aripa Ciorbea vor fi semnat inainte sau dupa validarea candidatilor din partea acestor formatiuni pe listele PNL.
“Daca George Becali va fi candidat pe listele USL, daca Victor Ciorbea va fi candidat pe listele noastre, pe listele USL atunci formatiunile politice PNG, PNTCD autentic, toti primarii pe care ii au, consilierii, alegatorii, simpatizantii vor vota peste tot in tara candidatii USL. Asta este esenta acordului”, a mai explicat Antonescu.
Antonescu a mai sustinut ca trebuie acordate derogarile de vechime pentru o parte dintre candidatii PNL, care sunt membri de mai putin de doi ani de zile. In plus, urmeaza sa fie discutate probleme punctuale privind candidatii la parlamentare din partea PNL in anumite judete.
“In principiu alocarea colegiilor pe partidele componente ale USL sunt transate, sunt variabile in ceea ce priveste desemnarea candidatilor in anumite colegii, cum ar fi Brasovul”, a spus liderul PNL.
Eurodeputatul George Becali, finantatorul echipei de fotbal Steaua, si-a depus adeziunea la Partidul National Liberal. Informatia a fost confirmata, vineri, pentru MEDIAFAX de catre vicepresedintele PNL Rares Manescu. La aceasta sedinta vor fi validate candidaturile PNL la alegeri.

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …