Saturday , December 3 2022

Flutur: ”Ridicarea MCV dă șanse mari de aderare a României la zona Schengen. Sunt mândru că fac parte din această echipă liberală care scrie istorie pentru România

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat anunțul Comisiei Europene referitor la faptul că nu va mai monitoriza România prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE.

„Suntem în zodia veștilor bune pentru România, vreau să salut și eu încheierea MCV. De când am intrat în Uniunea Europeană am fost monitorizați în domeniul statului de drept și al justiției”, a declarat Gheorghe Flutur.

El consideră că acest mecanism s-a încheiat pentru că România și-a făcut temele așa cum trebuie și că anunțul Comisiei Europene este ”o notă bună” pentru Guvernul liberal Ciucă, pentru Ministerul Justiției și ministrul Cătălin Predoiu, care s-au implicat direct pentru îmbunătățirea legislației în domeniul justiției și astfel contribuie substanțial la parcursul european al României.

”Sunt convins că ridicarea MCV dă șanse mari de aderare a României la zona Schengen și, la fel, un ministru liberal de Interne, Lucian Bode, a luptat și luptă pentru atingerea acestui obiectiv.

Sunt mândru că fac parte din această echipă liberală care în aceste zile scrie istorie pentru România.  Trebuie să subliniez și să apreciez întregul efort al Coaliției de guvernare, al europarlamentarilor și parlamentarilor români care au dat dovadă de solidaritate”, a încheiat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, prim-vicepreședinte al PNL. (O.S.)

Vezi si

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer din Straja prins transportând lemn fără acte în valoare de 335 de lei

Joi, 1 decembrie, în jurul orei 15:45,  pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina,polițiștii au …