Tuesday , April 30 2024

Dan Diaconescu amână semnarea pentru Oltchim: "Sunt ameninţat cu închisoarea"

Dan Diaconescu nu a semnat contractul pentru cumpărarea Combinatului Oltchim. Omul de afaceri care a câştigat, vineri, licitaţia pentru combinat, a declarat că motivul este lipsa mai multor documente. Diaconescu a catalogat contractul drept “o batjocură” şi a acuzat Guvernul Ponta că nu doreşte de fapt să îi cedeze Oltchim. Potrivit legii, Diaconescu are la dipoziţie zece zile pentru a plăti suma licitată. Patronul OTV a oferit 203 milioane lei pentru a cumpăra întreg blocul de acţiuni al companiei (54,8%).
“Nu mai pot să rămân pe loc. Trebuie să mergem înainte ca să salvam combinatul. Din păcate, în ultimele zile, nimeni nu mai vorbeşte de combinat. Numai noi mai suntem interesaţi de deschiderea lui. Am înţeles că am fost dat dispărut. Serviciile secrete ne urmaresc pas cu pas de câteva zile. Cel care a câştigat licitatia este ameninţat, de guvernanţi, cu închisoarea. Cazul Elodia este nimic în comparaţie cu privatizarea Oltchim. Eu vreau să semnez, să vedem dacă vrea şi Guvernul. Oferta noastră este deja publică. Din ea reiese clar că avem banii. Investitorul este poporul român. E pentru prima oară când cineva câştigă o licitaţie fără să dea şpagă”, a spus Diaconescu, la sosirea la Ministerul Economiei.
Patronul OTV nu a semnat, însă, contractul de privatizare a combinatului reclamând că acesta nu ar fi complet şi că “Guvernul ar vrea să tragă de timp cu semnarea”.
“Guvernul a făcut încă o supriză neplăcuta poporului… Contractul nu are numele meu, ci e cu puncte-puncte, lipseşte avizul de noxe şi cel de la Consiliul Concurenţei. Guvernul vrea să tragă de timp cu semnarea”, a spus Diaconescu, citat de NewsIn.
Contractul este gata şi poate fi semnat, a declarat, la sfârşitul săptămânii, şeful Oficiului pentru Privatizare, Remus Vulpescu.
În acelaşi timp, Dan Diaconescu trebuie să vireze şi suma de bani licitată pentru a deveni proprietar cu acte în regulă: 45 de milioane de euro.
Potrivit legii, el are la dispoziţie zece zile pentru a da banii. În caz contrar, licitaţia de la Oltchim se anulează, iar Dan Diaconescu riscă să fie acuzat de înşelăciune.
Dan Diaconescu este câştigătorul licitaţiei de vânzare a combinatului Oltchim. Patronul OTV a oferit 203 milioane lei pentru a cumpăra întreg blocul de acţiuni al companiei (54,8%).
Comisia de licitaţie a constatat că n-a fost necesară o licitaţie cu strigare, pentru că oferta lui Dan Diaconescu a fost mai mare cu mai mult de 15% decât următoarea ofertă.
“Oltchim a redevenit pământ românesc. Guvernul nu a greşit deloc în această alegere. Îl invit pe domnul Vulpescu să ni se alăture în acest demers al unei privatizări de succes cu un board al Oltchimului pe care îl vom crea în scurtă vreme. Am nevoie din partea statului de ajutor să putem cumpăra rafinăria de la OMV Petrom”, a spus realizatorul TV.

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …