Saturday , May 18 2024

Concert de toaca, clopote si muzica religioasa, in prima zi de Pasti, in centrul Sucevei

Concertul pascal va reuni [i trâmbi]a[ii de la Vicovu de Sus, forma]iile de buciuma[i de la Câmpulung Moldovenesc, precum [i teatru de p\pu[i sus]inut de Colectivul Ansamblului “Ciprian Porumbescu”. Totodat\, `n preajma s\rb\torilor, sucevenii pot vizita [i “Târgul de Pa[te al Me[terilor Populari din Bucovina”, ac]iune ce reune[te me[teri din Bucovina, Ia[i, Boto[ani, Arge[, Neam], Harghita [i Maramure[

Un cadou oferit sucevenilor chiar `n prima zi de Pa[ti `l reprezint\ Concertul pascal, ac]iune organizat\ în cadrul proiectului “Pa[tele în Bucovina” de c\tre Consiliul Jude]ean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina.
“Cei care vor r\spunde pozitiv invita]iei de a s\rb\tori `n aceast\ manier\ cea mai important\ s\rb\toare a cre[tin\t\]ii, vor c\l\tori prin sunet, culoare [i voie bun\, printr-o serie de manifest\ri preg\tite de organizatori”, a explicat Carmen Veronica Steiciuc, consultant artistic CCPCT `n cadrul
Centrului Cultural Bucovina.
Din programul evenimentului nu vor lipsi concertul de toac\, sus]inut de prof. Lucian Rusu de la Colegiul de Art\ “Ciprian Porumbescu” din Suceava, concerte de clopote, concerte de muzic\ religioas\, sus]inute de Corul “Lira” al Casei Or\[ene[ti de Cultur\ din Gura Humorului, Corul din Bosanci, trâmbi]a[ii de la Vicovu de Sus, forma]iile de buciuma[i de la Câmpulung Moldovenesc, precum [i teatru de p\pu[i sus]inut de Colectivul Ansamblului “Ciprian Porumbescu” din cadrul Centrului Cultural Bucovina.
Evenimentul va avea loc în Parcul din fa]a Consiliului Jude]ean Suceava, începând cu ora 13.00. Dac\ vremea nu va permite desf\[urarea manifest\rilor în aer liber, sucevenii sunt invita]i s\ se bucure de acest concert pascal în cl\direa Consiliului Jude]ean Suceava.
N 62 de me[teri populari la târgul de Pa[te din centrul Sucevei
Tot `n cadrul proiectului “Pa[tele în Bucovina”, sucevenii sunt invita]i s\ descopere în perioada 6- 17 aprilie, în Parcul Central din fa]a Consiliului Jude]ean, un autentic „Târg de Pa[te al Me[terilor Populari din Bucovina”, eveniment organizat de Consiliul Judetean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, respectiv Centrul pentru Conservarea [i Promovarea Culturii Tradi]ionale [i Muzeul Bucovinei din Suceava.
Evenimentul are ca scop conservarea [i revigorarea tradi]iei prin stimularea crea]iei autentice, reunind un num\r de 62 de me[teri populari din Bucovina, dar [i din jude]ele Ia[i, Boto[ani, Arge[, Neam], Harghita [i Maramure[, care expun articole pascale specifice zonei de unde provin, acoperind întreaga gam\ de me[te[uguri tradi]ionale române[ti: ou\ încondeiate, împletituri din nuiele, prelucrare lemn- obiecte de uz casnic sculptate cu gust [i pricepere, prelucrare os, ol\rit- ceramica tradi]ional\ de Marginea, costume populare, produse din piele, tr\istu]e, brâie, bârne]e, ]es\turi, m\[ti populare, podoabe, icoane.
„Articolele expuse la „Târgul de Pa[te al me[terilor populari din Bucovina” confirm\, înc\ o dat\, faptul c\ tradi]ia este bine p\strat\ de c\tre vrednicii creatori de frumos, care fac cinste regiunii istorice de unde provin, atât acas\, cât [i în restul ]\rii [i în str\in\tate, fiind veritabili agen]i de turism, care promoveaz\ imaginea Bucovinei [i a României în general”, a completat Carmen Veronica Steiciuc. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …