Friday , May 3 2024

Basescu: E o datorie să găsim solutii ca la 1 iunie să reintregim salariile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, în faţa Parlamentului, că este datoria sa ca de la 1 iunie să se găsească soluţii pentru reîntregirea salariilor.
“La începutul lui 2011, parte din sumele tăiate au fost restituite. Cred că e o datorie a mea să gândim şi să găsim soluţii pentru ca la 1 iunie să reîntregim salariile bugetarilor, chiar dacă în luna ianuarie am avut un excedent. Sunt convins că majoritatea parlamentară, şi chiar opoziţia, privind în bugetul de stat şi fără a diminua investiţiile, veţi putea găsi resurse ca la sfârşitul mandatului să le spuneţi bugetarilor că au salariile întregi. Veţi avea tot suportul meu, dar nu e suficient dacă talentul dvs. şi al guvernului nu va fi pe măsura nevoii”, a declarat şeful statului în faţa parlamentarilor puterii.
În plus, preşedintele a subliniat că dincolo de perioada de criză în care Parlamentul a acceptat măsurile din ultimii doi ani, parlamentarii au găsit la începutul mandatului resurse şi pentru “a scoate din cea mai neagră sărăcie pensionarii CAP” prin acordarea pensiei minime garantată.
El s-a declarat convins că majoritatea parlamentară, împreună cu guvernul, premierul, privind în bugetul de stat, aşa cum este aprobat şi fără a diminua investiţii, ar putea găsi resurse ca la sfârşitul mandatului să le poată spune bugetarilor că vor avea salariile întregi aşa cum le-au găsit la începutul mandatului din 2008.

Vezi si

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis, premiat de Atlantic Council ”pentru rolul său în leadershipul transatlantic și european”

Președintele Klaus Iohannis va fi printre laureații prestigioaselor premii anuale ale organizației Atlantic Council, considerate …