Sunday , May 19 2024
Breaking News

15% din personalul Oficiului de Cadastru va fi disponibilizat

N problemele reale sunt `ns\ cele de deficit de personal, nu de supra`nc\rcare a organigramei de la OCPI Suceava, `ns\ conducerea de la Bucure[ti consider\ c\ la jude]ul cu cele mai multe oficii teritoriale din ]ar\ se poate lucra cu personal mai pu]in, mai prost pl\tit [i c\ruia s\ i se traseze [i mai multe sarcini de lucru n acesta este doar una din piesele din marele „puzle” al peudo-reformei `n cadrul unit\]ilor bugetare, toate institu]iile sucevene confrunt=ndu-se la o scar\ mai mare sau mai mic\ cu probleme de disponibiliz\ri, salarizare proast\ [i `nc\rcare peste m\sur\ a normelor de lucru
12 din cei 79 de angaja]i ai Oficiului de Cadastru [i Publicitate Imobiliar\ (OCPI) al jude]ului Suceava vor trebui s\ `[i g\seasc\ un nou loc de munc\. Evalu\rile sunt `n desf\[urare iar p=n\ `n cursul lunii viitoare va trebui s\ se stabileasc\ `n mod exact cine sunt persoanele care pleac\ [i care vor fi cele care r\m=n `n continuare `n sistem.
Procedura este destul de elaborat\, din c=te se pare, pentru c\ a fost necesar\ `nfiin]area unei comisii de evaluare din cinci persoane [i a unei alte comisii de solu]ionare a constesta]iilor, alc\tuit\ tot din cinci persoane. Ace[tia sunt, practic, cei care vor decide cu privire la viitorul `n cadrul OCPI a 12 dintre colegii lor.
Lucrurile nu sunt deloc simple deoarece aceast\ structur\ din cadrul Ministerului Administra]iei [i Internelor (MAI) este supra`nc\rcat\ cu tot felul de atribu]ii [i lucr\ri pentru care personalul este insuficient. Plecarea a 15% din personal va fi o mare problem\ `n condi]iile `n care unele persoane vizate ar dori s\ depun\ contesta]ii, `ns\ cei din conducerea institu]iei prefer\ s\ se ab]in\ de la comentarii pentru c\ nu i-ar ajuta.
Problema nu este doar c\ o parte din personal trebuie disponibilizat, ci [i aceea a reparti]iei `n teritoriu a salaria]ilor. ~n condi]iile `n care jude]ul Suceava are o `ntindere mare, fiind al doilea la nivel na]ional [i are ce mai mare num\r de oficii teritoriale din ]ar\ – c=te unul `n fiecare din cele [ase localit\]i unde sunt judec\torii – concedierea a 15% din angaja]i nu are cum s\ u[ureze munca sau s\ `nlesneasc\ activitatea `n OCPI Suceava. Asta `n condi]iile `n care nu este vorba doar de lucrul cu publicul, ci [i de foarte multe proiecte `n derulare sau care vor fi derulate [i care necesit\ timp [i aten]ie sporit\ pentru rezolvarea lor, pornind de la `ntocmirea de cadastru general pentru o localitate p=n\ la delimitarea teritorial administrativ\ a tuturor celor 114 localit\]i din jude] [i rezolvarea unor probleme `n care sunt implicate localit\]i sau cet\]eni din localit\]i sucevene cu altele din jude]e `nvecinate.
Reamintim c\ disponibiliz\rile nu sunt dec=t una din fa]etele problemei cu care se confrunt\ mai toate institu]iile bugetare [i despre care vom scrie, r=nd pe r=nd. Diminu\rile salariale sunt `n continuare cele care au afectat profund angaja]ii institu]iilor bugetare, iar OCPI nu face excep]ie, exist=nd [i aici cazuri `n care unii salaria]i au f\cut rate `n banc\ pe care nu le mai pot achita dup\ ce lefurile le-au sc\zut `n dou\ tran[e – prima cu diminuarea sporurilor iar a doua cu t\ierea a 25% din drepturile salariale r\mase. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Cherestea, bușteni și lemn de foc în valoare de peste 15.000 lei confiscate de către polițiști

În ultimele zile, polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește …

No comments

  1. alcoolistu’ andreica ramane?