Thursday , September 16 2021

Ministrul Transporturilor anunță disponibilizări la CFR Marfă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță disponibilizări la CFR Marfă. El spune că 1.400 de oameni ar putea pleca acasă, deoarece compania trebuie eficientizată. În practică, însă, e vorba de mai puțini angajați disponibilizați, pentru că o parte au plecat deja voluntar.

Cătălin Drulă adaugă că operatorul de stat mai deţine doar 20% din piaţă şi nu are nevoie de atâţia angajaţi.

“Nu e niciodată o bucurie să existe disponibilizări, numai că pentru a fi eficient pe această piaţă a transportului de marfă trebuie să fii eficient într-o competiţie, o piaţă competitivă. Operatorul de stat are doar 20% din piaţă, ceilalţi fac aceeaşi treabă cu mai puţini oameni. Din luna iulie, era vorba de o reducere cu 1.400 de angajaţi, dar nu înseamnă că toţi sunt disponibilizaţi, pentru că o parte deja au plecat voluntar”, a explicat ministrul Drulă, citat de Antena 3.

„Vom lua în cel mai scurt timp o decizie, şi nu în privinţa autorităţii de reformă feroviară, pentru că, aşa cum spuneam, analizele noastre au arătat că nu şi-a îndeplinit rolul”, a declarat ministrul Transporturilor.

Vezi si

Factura la gaze va fi compensată cu 25% în această iarnă. La electricitate, 13 milioane de români vor beneficia de compensări

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri cum va compensa statul facturile la energie electrică …