Monday , May 20 2024

V=nzarea mai multor bunuri imobile de catre Consiliul Judetean, blocata de alesii judeteni ai USL

De[i are majoritate simpl\ `n deliberativul jude]ean, PDL avea nevoie de o majoritate calificat\ de dou\ treimi pentru adoptarea proiectelor de hot\r=re de patrimoniu, iar votul negativ [i, `ntr-un caz, ab]inerea de c\tre Opozi]ie a f\cut imposibil\ scoaterea la licita]ie a unor cl\diri [i terenuri pentru a se ob]ine fonduri necesare la proiecte de investi]ii n potrivit celor de la PDL, bunurile scoasela v=nzare nu produc nimic, ci doar consum\ resurse de la bugetul jude]ean [i de aceea era mai bine ca acestea s\ fie v=ndute
Proiectul prin care conducerea Consiliului Jude]ean Suceava voia s\ ob]in\, din v=nzarea maimultor bunuri imobile aflate `n domeniul privat al Jude]ului, fonduri cu care s\ sus]in\ diverse proiecte de investi]ii a fost blocat, din cauz\ c\ nici de aceast dat\ consilierii jude]eni ai Opozi]iei nu au fost de acord cu v=nzarea lor. Proiectul de hot\r=re a avut sus]inerea celor de la PDL, care num\r\ 50%^1 din num\rul total de voturi din deliberativul jude]ean, dar pentru c\ legea impune ca proiectele de patrimoniu s\ fie adoptate cu dou\ treimi iar consilierii jude]eni PSD [i PNL nu au votat `n favoarea acestui proiect, demersul conducerii administra]iei jude]ene nu a avut succes. Nu este prima oar\ c=nd consilierii Uniunii Social Liberale obtureaz\ v=nzarea prin licita]ie a unor bunuri imobile.
To]i cei 16 consilieri ai PDL, `mpreun\ cu vicepre[edin]ii Vasile Ilie [i Daniel Cadariu – de asemenea, membri ai PDL, [i cu pre[edintele PDL al Consiliului Jude]ena Suceava, Gheorghe Flutur, au votat pentru. Doi dintre cei 18 consilieri ai USL au lipsit iar 15 din cei 16 consilieri ai Opozi]iei care au fost prezen]i la ultima [edin]\ au votat `mpotriv\, `n vreme ce Diana Iliescu – consilier jude]ean din partea PNL, care s-a ab]inut la vot.
Asta dup\ ce, la `nceputul dezbaterii cu privire la acest proiect, pre[edintele Consiliului Jude]ean, Gheorghe Flutur, [i [eful comisiei economice din cadrul deliberativului jude]ean, Ghjeorghe B\deli]\, au ]inut s\ sublinieze c\ respectivele bunuri sunt consumatoare, nu aduc\toare de venituri la bugetul Jude]ului. De aceea, ar fi preferabil, `n opinia lui Gheorghe Flutur, adoptarea proiectului de scoatere la licita]ie a bunurilor imobile respective. Sumele ce se ob]ineau puteau s\ fie dirijate, conform proiectului, spre investi]ii cum ar fi finan]area cheltuielilor la a[ez\m=ntul social „Sf. Ierarh Leontie” – R\d\u]i, finalizarea podului peste r=ul Siret care face leg\tura `ntre localitatea sucevean\ Zamostea [i cea boto[\nean\ Talpa, dar [i achizi]ionarea cl\dirii Hanul Domnesc.
Men]ion\m c\ num\rul bunurilor imobile pe care conducerea CJ ar fi vreut s\ le scoat\ la v=nzare este de nou\ [i au fost evaluate la circa 2,6 milioane de lei, ca reprezint\ pre] de pornire a licita]iei. Printre acestea se afl\ Cantonul Rar\u [i o suprafa]\ de 1,4 hectare din comuna Crucea, cl\direa punctului de trecere a frontierei de la V\[c\u]i [i terenul din zona Cabanei Ad=ncata. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Meci de Liga V-a întrerupt după o încăierare generală între jucători și spectatori

Cazul meciului dintre Polul Nord Brodina și Unirea Salcea va ajunge miercuri pe masa Comisiei …