Friday , May 10 2024

Peste 40.000 de petarde gasite `n urma unui control `n Bazarul Suceava

Dup\ ce zilele trecute au fost g\site `n jur de 23.000 de petarde `ntr-o alimentar\ din comuna Siminicea, joi poli]i[tii au identificat `n urma unui control nu mai pu]in de 40.000 de produse pirotehnice ce erau de]inute ilegal `n scop de comercializare la mai multe tarabe din Bazarul Suceava
~n urma unui control efectuat joi de poli]i[tii Serviciului arme, explozivi [i substan]e periculoase din cadrul Inspectoratului de Poli]ie Jude]ean, au fost descoperite peste 40.000 de petarde ce erau comercializate `n Bazarul Suceava.
Ac]iunea poli]iei s-a desf\[urat pe linia prevenirii [i combaterii comercializ\rii ilicite a produselor pirotehnice, ocazie cu care au fost constatate trei infrac]iuni de „nerespectarea regimului articolelor pirotehnice” din Legea 126/1995 – privind materiilor explozive. ~n acest sens a fost identificat\ Ileana B. de 24 ani, v=nz\toare `n Bazar, care de]inea ilegal în scop de comercializare cantitatea de 11.800 buc\]i articole pirotehnice din clasa 2 de explozibilitate în valoare de 500 lei, f\r\ a fi autorizat\. Totodat\, poli]i[tii au g\sit [i asupra Elenei B. de 46 ani, din municipiul Suceava nu mai pu]in de 28.880 buc\]i articole pirotehnice în valoare de 1.000 lei, f\r\ a fi autorizat\ de institu]iile competente.
Pe l=ng\ controalele efectuate `n Centrul Comercial Bazar, poli]i[tii au prins un alt sucevean ce vindea petarde pe Internet. Astfel, pe un site de Internet, a fost identificat Vasile L. de 20 ani din comuna R\d\[eni, care de]inea la domiciliu în scop de comercializare, cantitatea de 385 buc\]i articole pirotehnice în valoare de 400 lei, pe care inten]iona s\ le vând\ prin intermediul site-ului. Obiectele pirotehnice din cele trei cauze au fost ridicate în vederea confisc\rii.
Amintim c\ `n urm\ cu doar c=teva zile `n jur de 23.000 de petarde de]inute ilegal au fost g\site, de poli]i[tii suceveni într-un magazin alimentar din comuna sucevean\ Siminicea, proprietarul magazinului sus]inând c\ materialele pirotehnice au fost cump\rate în anii anteriori, pentru comercializare.
P=n\ `n prezent, iarna acesta au fost descoperite pe raza jude]ului Suceava aproape 100.000 de petarde de]inute ilegal, ce erau expuse spre comercializare fie `n pie]e sau bazaruri, fie `n magazinele alimentare. (P.B.)

Vezi si

CNAIR pregătește reabilitarea drumului de la Suceava până la noul pod de la Zvoriștea

19 kilometri din drumul național care leagă Suceava de Dorohoi vor fi reabilitați, dar vestea …