Friday , May 10 2024

Pensionarea este “o posibilitate” pentru papa Francisc, dar nu în acest moment

Papa Francisc a declarat că ar putea urma exemplul predecesorului său, Benedict al XVI-lea, de a se retrage din activitate, subliniind însă că această posibilitate nu se află pe agenda sa „în acest moment”, transmite luni agenția italiană ANSA.

Demisia este o posibilitate deschisă tuturor papilor„, a declarat papa Francisc, duminică seară, la talk-show-ul de televiziune „Che Tempo Che Fa” găzduit de Fabio Fazio, de pe canalul Nove, transmite Agerpres.

„Însă, în acest moment nu se află în centrul gândurilor mele”, a spus liderul de la Vatican.

Suveranul pontif argentinian a adăugat că își dorește să revină în țara sa natală, pe care nu a mai vizitat-o de 10 ani, și a spus că va efectua o călătorie în Polinezia, în luna august.

Papa Francisc și-a apărat decizia de a permite cuplurilor formate din persoane de același sex să primească binecuvântare, adăugând totodată că „există un preț de plătit în ceea ce privește solitudinea”.

Liderul de la Vatican și-a exprimat îngrijorarea față de războaiele din întreaga lume și față de „drama” migranților și a „copiilor care sunt aruncați și nu mai zâmbesc”. „Acest lucru este criminal”, a adăugat el.

Vezi si

Ministrul Apărării din Polonia are pregătit un „rucsac de urgenţă” în caz de război sau dezastru și își îndeamnă concetăţenii să facă la fel

Ministrul Apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, care este și vicepremier, a declarat într-un interviu publicat joi …