Sunday , May 19 2024
Breaking News

După succesul confirmat de ropotele de aplauze ale publicului, organizatorii pregătesc deja ediția din 2024 a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”

Ropotele de aplauze ale publicului au confirmat faptul că ediția de anul acesta a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” a avut un succes deosebit, autoritățile sucevene anunțând că deja se fac pregătirile pentru ediția de anul viitor.
”Ediția 2023, desfășurată într-un context cu totul aparte, fiind Anul Ciprian Porumbescu, a fost un real succes și ne dorim să creștem, an de an. Ne-am descurcat foarte bine în condițiile în care susținerea financiară a venit doar din partea Consiliului Județean Suceava. În organizarea festivalului, unic în țară, am folosit „rețeta” de succes a celor mai importante festivaluri din lume: juriul format din personalități de renume mondial, premii mari și susținerea publicului”, a declarat Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava.
Festivalul a fost și un bun prilej de promovare a valorilor și talentelor locale, în programul Festivalului fiind inclus un recital al Cvartetului „Ciprian Porumbescu”, înființat în acest an în cadrul Centrului Cultural „Bucovina”.
Gala Festivalului, un eveniment de excepție, i-a adus pe scenă pe marele tenor Teodor Ilincăi și pe soprana Paula Iancic, cu Daniel Jinga la pupitrul Orchestrei Operei Naționale Române din Iași.
Au mai primit ropote de aplauze pentru evoluția lor alți doi suceveni, Daniel Paicu și Bogdan Constantin.
Juriul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” , desfășurat în perioada 16 – 19 octombrie 2023 la Suceava, a fost format din:
  • Gabriel Croitoru – prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București, violonist – concertist, prim violonist al „Cvartetului Transilvan”, președintele juriului;
  • Remus Azoiței – profesor de vioară la Royal Academy of Music Londra, prim violonist al Cvartetului „Ad Libitum”, membru juriu;
  • Șerban Mereuță – director adjunct-artistic al Filarmonicii „Moldova” din Iași, vioara a II-a a Cvartetului „Ad Libitum”, membru juriu;
  • Doru Albu – prof. univ. dr. Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, membru juriu, clarinet, muzică de cameră;
  • Mircea Neamț – prof. univ. dr. Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, membru juriu;
  • Adrian Pop – prof. univ. dr. Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, compozitor, membru juriu;
  • Viorel Munteanu – prof. univ. dr. Universitatea Națională de Muzică „George Enescu” din Iași, membru juriu.
În urma evaluării evoluțiilor artistice ale formațiilor camerale înscrise în cadrul competiției, precum și a lucrărilor înscrise în cadrul secțiunii de compoziție, juriul a stabilit acordarea premiilor astfel:
I. CONCURSUL INTERNAȚIONAL AL MUZICII DE CAMERĂ „CIPRIAN PORUMBESCU”
  • TROFEUL FESTIVALULUI: CVARTETUL PROMUSICA ACADEMICA – IAȘI;
  • PREMIUL SPECIAL „CIPRIAN PORUMBESCU”: CVARTETUL VIRTUOSO – IAȘI;
  • PREMIUL I: TRIO DYNAMIC – BUCUREȘTI;
  • PREMIUL II: CVARTETUL DE COARTE AL U.N.A.G.E. – IAȘI;
  • PREMIUL III: TRIO ADAMAV – BUCUREȘTI;
  • MENȚIUNE: QUANTUM BRASS – CLUJ-NAPOCA.
II. CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE COMPOZIȚIE „CIPRIAN PORUMBESCU”:
  • PREMIUL I: CHELĂRESCU ALIN-CONSTANTIN;
  • PREMIUL III: PINTILIE PAUL-CONSTANTIN.
”Ne pregătim deja pentru ediția de anul viitor. Pentru început avem în analiză opiniile membrilor juriului, ale concurenților și spectatorilor, inclusiv cele din mediul online cu privire la ce a fost în acest an. Mulțumiri deosebite publicului sucevean. Ne vedem obligați să venim în viitor și cu alte evenimente de asemenea amploare și rezonanță”, a declarat vicepreședintele CJ Niculai Barbă. (O.S.).

Vezi si

Economii de un milion de euro pe an la energia consumată de Spitalul Județean, după implementarea unui proiect de reabilitare

Proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. …