Monday , May 20 2024

Joi va demara, oficial, construirea a 11 parcuri eoliene `n judetul Suceava

Un mega proiect al companiei franceze Filasa Interna]ional pentru construirea unor parcuri eoliene va fi inaugurat, joi, 17 noiembrie, `n localitatea Ciprian Porumbescu, `n prezen]a reprezentan]ilor companiei franceze [i a pre[edintelui Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur. Proiectul prevede realizarea, `n decurs de doi ani, a 11 parcuri eoliene pe raza a nou\ localit\]i sucevene, valoarea investi]iei fiind estimat\ la 780 de milioane de euro. Localit\]ile `n care vor fi amenajate parcuri eoliene sunt Ciprian Porumbescu, Horodniceni, Capu C=mpului, Dr\goie[ti, Berchi[e[ti, Moara, Stroie[ti, Ili[e[ti [i Ude[ti.
Compania Filasa International va avea un sediu `n comuna Ciprian Porumbescu iar parcul eolian din aceast\ comun va avea 29 de turbine. O turbin\ va avea o `n\l]ime de 120 de metri, iar elicele au deschiderea de 45 de metri. Energia produs\ va fi v=ndut\ la Transelectrica iar un post de transformare urmeaz\ a fi amenajat, cel mai probabil, pe teritoriul comunei Dr\goie[ti.
~n total, vor fi `n jur de 170 de centrale eoliene la cele 11 parcuri, care vor fi amplasate pe o suprafa]\ de 4.000 de hectare, o parte din teren fiind proprietatea prim\riilor iar alt\ parte `n proprietate privat\ a unor cet\]eni care au `nchiriat terenurile respective. Puterea instalat\ a centralelor eoliene va fi de 516 MW/h, adic\ de zece ori c=t este capacitatea actual\ de produc]ie a CET-ului Sucevei care func]ioneaz\ doar cu unul din cele dou\ grupuri energetice. (D.P.)

Vezi si

Meci de Liga V-a întrerupt după o încăierare generală între jucători și spectatori

Cazul meciului dintre Polul Nord Brodina și Unirea Salcea va ajunge miercuri pe masa Comisiei …

No comments

  1. La o viteza medie a vantului de 4 m/s , au un randament de maxim 17 % ( circa 80 MW in realitate ) Adica , intr-un an , dupa ce vad care-i treaba vor cauta cumparatori asa cum cauta CEZ in Dobrogea si vor da din colt in colt cu bancile . Multi fac investitii ca sa traga niste comisioane in prima faza si dupa ei , potopul .