Monday , May 20 2024

Noi sanse de angajare pentru somerii suceveni la T=rgul de joburi din 16 noiembrie

T=rgul este binevenit cu at=t mai mult cu c=t oferta locurilor de munc\ a AJOFM-ului este extrem de s\r\c\cioas\, fiind consemnate doar 42 de locuri de munc\ vacante `n aceast\ s\pt\m=n\, `n domenii precum comer], confec]ii sau mecanic\ N `n luna octombrie rata [omajului la nivel jude]ean a fost de 4,34%
Persoanele inactive care sunt interesate de ocuparea unui loc de munc\ sunt a[teptate miercuri, 16 noiembrie, `ncep=nd cu orele 10:00 la Casa de Cultur\ a Sindicatelor, unde va avea loc Târgul de Joburi– eveniment organizat de Ministerul Muncii, Familiei [i Protec]iei Sociale, `n cadrul c\ruia au fost invita]i angajatori din diferite domenii de activitate.
Ac]iunea se `nscrie `n suita de activit\]i din cadrul „S\pt\m=nii egalit\]ii de [anse” din perioada 14-18 noiembrie 2011, organizat\ prin proiectul european „Campanie na]ional\ de con[tientizare public\ privind egalitatea de gen [i [anse pe pia]a muncii – {ANSA” ({ans\ – Acceptare – Nevoie – Siguran]\ – Acces la munc\) de c\tre Direc]ia de egalitate de [anse între femei [i b\rba]i din cadrul Ministerului Muncii.
Printre activit\]ile proiectului din aceast\ s\pt\mân\ sunt programate [i ateliere de lucru, mese rotunde, dezbateri publice la care sunt invita]i speciali[ti în domeniul egalit\]ii de [anse, reprezentan]i ai autorit\]ilor publice locale [i centrale, ONG – uri [i angajatori.
Agen]ia Na]ional\ pentru Ocuparea For]ei de Munc\ a anun]at `nc\ de la `nceputul lunii organizarea mai multor t=rguri de joburi în aceast\ perioad\ a lui noiembrie, astfel persoanele defavorizate sau care vor s\ se `ncadreze pe pia]a muncii din Buz\u, Covasna, S\laj, Suceava sau Vaslui s\ aib\ o [ans\ `n plus `n g\sirea unui loc de munc\.
T=rgul este binevenit cu at=t mai mult cu c=t oferta locurilor de munc\ a AJOFM-ului f\cut\ public\ la `nceputul acestei s\pt\m=ni este mai mult dec\t s\r\c\cioas\, fiind consemnate doar 42 de locuri de munc\ vacante, `n domenii precum comer], confec]ii sau mecanic\. O dat\ cu venirea anotimpului rece oferta de locuri de munc\ a `nceput s\ se sub]ieze tot mai mult de la o s\pt\m=na la alta, agen]ii economici suceveni, tot mai pu]ini la num\r, pun=nd la bataie un num\r redus de posturi vacante. ~n aceast\ s\pt\m=n\ pentru zona C=mpulung Moldovenesc, Agen]ia Jude]ean\ pentru Ocuparea For]ei de Munc\ a scos spre ocupare doar trei posturi vacante, iar la nivelul ora[ului R\d\u]i sunt puse la b\taie 19 joburi, cei mai c\uta]i de c\tre recrutori fiind agen]ii de v=nz\ri, muncitorii necalifica]i [i t=mplarii.
N de[i rata [omajului a crescut u[or, Suceava `nc\ se plaseaz\ sub media na]ional\
Situa]ia pie]ei muncii la 31 octombrie 2011 eviden]iaz\ o rat\ jude]ean\ a [omajului de 4,34%, valoare ce continu\ s\ plaseze jude]ul Suceava sub rata medie a [omajului pe ]ar\, calculat\ la 4,93% în aceast\ perioad\. În eviden]ele agen]iei se afl\ 11.154 de persoane, din care 5.314 au dreptul la indemniza]ia de [omaj. Predominant în stocul de [omeri r\mân în continuare b\rba]ii (53%), iar pe categorii socio-profesionale 67% sunt persoane cu nivel de instruire primar [i profesional, 25% persoane cu nivel de instruire liceal [i postliceal, iar 8% au studii superioare. ~n luna septembrie rata [omajului la nivel jude]ean a fost de 4,31%. Sc\deri ale ratei [omajului se `nregistreaz\ `n 17 jude]e [i `n municipiul Bucure[ti, cele mai importante fiind `n jude]ele Giurgiu, Ia[i, Br\ila [i Neam]. Cele mai ridicate niveluri ale ratei [omajului au fost atinse `n jude]ele: Mehedin]i (9,37%), Vaslui (9,14%), Teleorman (8,61%) [i Dolj (8,55%). (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Meci de Liga V-a întrerupt după o încăierare generală între jucători și spectatori

Cazul meciului dintre Polul Nord Brodina și Unirea Salcea va ajunge miercuri pe masa Comisiei …