Friday , May 10 2024

A murit Randy Meisner, membru al trupei Eagles. Artistul avea 77 de ani (VIDEO)

Randy Meisner, basistul care a co-fondat trupa rock Eagles, a murit la vârsta de 77 de ani, transmite BBC. Meisner a contribuit la formarea grupului în 1971, asigurând vocea principală pe piesa Take It To The Limit, la care a fost și coautor. El a contribuit, de asemenea, la mega-hiturile grupului californian Hotel California și The Best of My Love.

Moartea sa a fost confirmată joi pe site-ul oficial al trupei Eagles. Meisner a murit din cauza unor complicații cauzate de o boală pulmonară obstructivă cronică.

Eagles – una dintre cele mai de succes trupe din istorie – a vândut peste 150 de milioane de albume în întreaga lume și a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

Născut într-o familie de fermieri din Nebraska în 1946, Meisner s-a mutat în California și a cântat cu formații precum Rick Nelson’s Stone Canyon Band și Poco, înainte de a fi co-fondator al trupei Eagles alături de Don Henley, Glenn Frey și Bernie Leadon.

Ei au continuat să definească sunetul pop-rock cu accente country și relaxate de pe Coasta de Vest, care a dominat undele de radio din SUA la începutul anilor 1970, înainte de a se îndrepta mai târziu spre hard rock.

Meisner a părăsit grupul după doar șase ani – fiind înlocuit de Timothy B. Schmit – spunând că era epuizat. El a fost exclus din turneul de reunire din 1994, dar a mai apărut o dată alături de trupă în 1998, la ceremonia de prezentare a acestora la New York City pentru Rock and Roll Hall of Fame.

A refuzat o ofertă de a se reuni din nou pentru un turneu mondial în 2013, din cauza stării de sănătate precare. Ultima parte a vieții sale a fost umbrită de probleme de sănătate mintală, dependență și probleme domestice.

 

Vezi si

 Spitalul Foișor: Florin Piersic are o stare generală gravă, în urma unui sepsis

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat, joi, de la …