Sunday , May 19 2024
Breaking News

Contrabandisti maramureseni, prinsi de politistii de frontiera suceveni cu 14.000 de pachete cu tigari

Poli]i[tii de frontier\ suceveni au depistat [i re]inut doi cet\]eni rom=ni care transportau cu un „Citroen C4” [i, respectiv un „Renault Trafic” aproape 14.000 de pachete ]ig\ri de contraband\, motiv pentru care li s-au f\cut dosare penale sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunii de contraband\ `n form\ agravant\ n ]ig\rile, `n valoare de aproximativ 125.000 de lei, au fost confiscate, iar cele dou\ ma[ini au fost indisponibilizate la sediul Inspectoratului Jude]ean al Poli]iei de Frontier\ Suceava, `n vederea continu\rii cercet\rilor

~n dup\ amiaza zilei de 21 septembrie, la ora 15.00, `n baza unor informa]ii pe care le avea din diverse surse, poli]i[tii de frontier\ suceveni au desf\[urat o ac]iune pe linia combaterii traficului cu ]ig\ri, pe raza mai multor localit\]i din jude]. Astfel pe raza comunei Gr\me[ti, au fost identificate dou\ autovehicule `nmatriculate `n jude]ul Maramure[ despre care se de]ineau date c\ sunt folosite `n contrabanda cu ]ig\ri.
Unul dintre autovehicule, un microbuz marca „Renault Trafic” `nc\rcat cu mai multe colete a oprit `n dreptul unui imobil cel\lalt autoturism marca „Citroen C4” avea rolul de a asigura traseul.
„~n urma ac]iunii poli]i[tilor de frontier\, au fost re]inu]i numi]ii Florin Adrian R., `n v=rst\ de 26 ani [i Cristian M., `n v=rst\ de 25 ani, domicilia]i `n municipiul Baia Mare, jude]ul Maramure[”, a declarat ofi]erul de rela]ii publice al Inspectoratului Jude]ean al Poli]iei de Frontier\ (IJPF) Suceava, comisarul D\nu] Strugaru. El a mai spus c\ maramure[enii re]inu]i de poli]i[tii de frontier\ suceveni erau [oferii celor dou\ ma[ini.
Deoarece s-a constatat c\ `n colete erau ]ig\ri de contraband\, s-a luat m\sura conducerii persoanelor [i a ma[inilor la sediul de la R\d\u]i al IJPF Suceava, unde `n urma inventarierii a fost descoperit\ cantitatea de 13.990 pachete de ]ig\ri, marca „Monte Carlo” [i „Viceroy” de provenien]\ ucrainean\.
„Celor dou\ persoane li s-au `ntocmit acte premerg\toare sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunilor de contraband\ `n form\ agravant\, acte ce urmeaz\ s\ fie `naintate Parchetului de pe l=ng\ Judec\toria R\d\u]i”, a spus comisarul D\nu] Strugaru [i a precizat c\ `ntreaga cantitate de ]ig\ri, `n valoare de 125.910 lei, a fost ridicat\ `n vederea confisc\rii de c\tre poli]i[tii de frontier\ suceveni. Totodat\, cele dou\ autovehicule au fost indisponibilizate la sediul IJPF Suceava.
„~n prezent, poli]i[tii de frontier\ efectueaz\ cercet\ri `n vederea depist\rii tuturor persoanelor implicate [i luarea m\surilor legale ce se impun”, a ad\ugat ofi]erul de rela]ii publice al IJPF Suceava. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Economii de un milion de euro pe an la energia consumată de Spitalul Județean, după implementarea unui proiect de reabilitare

Proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. …