Saturday , May 18 2024

Cinci licee sucevene suplimenteaza locurile din campusul USV cu `nca 263 de locuri de cazare

Pentru un loc `ntr-un internat al unui liceu sucevean, studen]ii pot ajunge s\ pl\teasc\ p=n\ la 500 de lei lunar, sum\ `n care pot fi incluse chiar [i trei mese pe zi

Problema spinoas\ a locurilor de cazare din campusul Universit\]ii „{tefan cel Mare” revine în centrul aten]iei, dat fiind faptul c\ [i `n acest an locurile de cazare pe care le pune la dispozi]ie USV nu pot acoperi necesarul.
~n urma colabor\rii universit\]ii sucevene cu unele licee din municipiu, acestea din urm\ au pus la dispozi]ia institu]iei de `nv\]\m=nt superior o serie de locuri libere de cazare `n c\minele proprii.
~n total, cinci licee sucevene pun la dispozi]ia studen]ilor suceveni 263 de locuri, dintre care 149 sunt locuri pentru fete [i 114 pentru b\ie]i.
Astfel Colegiul Tehnic de Industrie Alimentar\ pune la dispozi]ia universit\]ii 80 de locuri de cazare `n c\minele colegiului, 60 pentru fete [i 20 pentru b\ie]i. Cele 80 de locuri au fost deja distribuite unor studen]i ai Facult\]ii de Industrie Alimentar\ care vor trebui s\ achite lunar suma de 300 de lei. Pentru 21 de studente ale Facult\]ii de Silvicultur\, Colegiul Na]ional de Informatic\ “Spiru Haret”, ofer\ `n schimbul unui tarif lunar de 500 de lei, 21 de locuri `n c\min (cazare ^ dou\ mese pe zi la cantina liceului).
Cel mai mic pre] a fost stabilit de Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” care sprijin\ universitatea cu 70 de locuri de cazare (40 pentru fete [i 30 pentru b\ie]i), pentru 250 de lei lunar. P=n\ la 500 de lei ajunge [i cazarea lunar\ la c\minul C.T. “Petru Mu[at”, `ns\ pe parcursul anului universitar studen]ilor le sunt asigurate trei mese pe zi la cantina liceului. ~n total, colegiul ofer\ 52 de locuri libere, `ns\ doar pentru studen]ii Facult\]ii de Silvicultur\.
Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” ofer\ 40 de locuri de cazare `n propriile c\mine pentru tot at=]ia b\ie]i, studen]i fie ai Facult\]ii de Inginerie Electric\ [i {tiin]a Calculatoarelor, fie ai Facult\]ii de Silvicultur\. Cazarea [i masa ajung la 500 de lei lunar. ~n cadrul liceelor men]ionate, cazarea studen]ilor se face pe baza unei adeverin]e eliberat\ de secretariatul fiec\rei facult\]i.
Criteriile de cazare sunt: condi]ia de integralist (pentru anii II- IV), media ob]inut\ `n anul de studiu anterior (sau cea de admitere pentru anul I), distan]a fa]\ de Suceava, faptul c\ a fost cazat anterior `n c\min sau situa]iile sociale deosebite.
Pentru cei repartiza]i la c\minele din licee se pot face caz\ri `n zilele lucr\toare, `ncep=nd din data de 20 septembrie.
Locurile de cazare din campus sunt preferate de studen]i datorit\ tarifelor mai mici
Locurile de cazare `n c\minele USV sunt preferate de studen]i `n primul r=nd pentru c\ sunt `n campusul universitar, deci nu au de str\b\tut distan]e mari p=n\ la s\lile de curs. ~n al doilea r=nd, din punct de vedere financiar sunt mult mai avantajoase dec=t locurile din internatele liceelor. Dac\ pentru un loc `n unul din c\minele din campusul universit\]ii studen]ii trebuie s\ scoat\ `ntre 75 [i 320 de lei lunar, un loc `ntr-un c\min al unui liceu sucevean poate ajunge [i la suna de 500 de lei, sum\ `n care e inclus\ `ns\, una, dou\ sau chiar trei mese pe zi.
Cazarea la c\minele din campusul universit\]ii se face la datele stabilite de serviciul administrativ, respectiv pe 28 septembrie pentru anii IV [I III, pe 29 septembrie pentru anii I [I II [i pe 30 septembrie pentru famili[ti, masteranzi [i pentru `nt=rzia]ii motivat.  (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …