Tuesday , April 30 2024

Microsoft prezinta Windows 8

Microsoft a prezentat sistemul de operare Windows 8 în cadrul conferinţei BUILD, dedicată dezvoltatorilor software pe platforma Microsoft.

„Am reinventat Windows”, a declarat Steven Sinofsky, preşedintele diviziei Windows din cadrul Microsoft în deschiderea conferinţei BUILD, la care au participat mii de dezvoltatori software din toată lumea.

Windows 8 va putea fi folosit pe orice dispozitiv, fie că este vorba de desktop, notebook sau tabletă PC. Oficialul Microsoft spune că Windows 8 va avea cerinţe hardware mult mai mici decât predecesorul său, Windows 7. Spre exemplu, Windows 8 va funcţiona perfect pe un netbook lansat în urmă cu trei ani.

Oficialii Microsoft spun că la nivel primar, Windows 8 va avea nevoie de doar 210 MB de RAM din memoria calculatorului sau tabletei PC.

Touchscreen-ul va juca un rol important în experienţa utilizatorului de Windows 8.

După ce vei fi lucrat pe un dispozitiv cu Windows 8, care foloseşte funcţiile ecranelor touchscreen şi te vei fi întors la un laptop obişnuit, vei fi uitat cum e să lucrezi doar din tastatură şi vei umple ecranul laptopului de amprente, a spus Sinofsky.

Ecranul de start al Windows 8 va fi împânzit de aplicaţii, numite tiles-uri, care vor furniza utilzatorului informaţii în timp real. Ce anume va apărea pe ecran şi ordineas aplicaţiilor vor putea fi configurabile în totalitate de către utilizator.

O noutate atrăgătoare pentru utlizatori este faptul că logarea se va putea face şi pe bază de picture password.

Cu alte cuvinte, în ecranul de start al sistemului de operare Windows 8 va apărera o poză, iar utilizatorul va apăsa pe această poză, în anumite puncte, într-o ordine prestabilită de el. Logarea se va face în funcţie de această combinaţie, fără să mai fie nevoie introducea unei parole de tip text. (money.ro)

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …