Wednesday , April 17 2024

Microsoft a vandut peste 100 de milioane de licente pentru Widows 8

windows8

Compania Microsoft Corp a vandut mai mult de 100 de milioane de licente pentru noul sistem de operare Windows 8, la numai sase luni de la lansare.

Desi Windows 8 este asemanator cu versiunea anterioara, Microsoft lucreaza in prezent la un software-pilot care beneficiaza de o actualizare substantiala, facand sistemul de operare mai usor de folosit si compatibil cu tablete mai mici, relateaza Reuters.

Windows 8 este primul sistem de operare al celor de la Microsoft proiectat in principal pentru comenzi de tip touchscreen, insa nu a reusit sa stimuleze imaginatia consumatorilor si sa faca o diferenta pe piata tabletelor dominata de Apple si Samsung.

“Este perfect? Nu. Exista lucruri pe care trebuie sa le schimbam? Absolut. Suntem constienti de ce trebuie schimbat si vom face acest lucru cat vom putea de serios si de repede”, a spus Tami Reller, co-presedinte al Departamentului Windows din cadrul Microsoft, luni, cand a anuntat situatia vanzarilor.

Reller a mai informat ca Microsoft lucreaza la o actualizare a celei mai noi versiuni a sistemului de operare, numita provizoriu Windows Blue, si ca proiectul va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.

Chiar daca Microsoft a vantut peste 100 de milioane de licente pentru Windows 8 la sase luni de la lansare, cum s-a intamplat si cu Windows 7 acum trei ani, specialistii spun ca este improbabil ca noul sistem de operare sa inregistreze un progres asemenator cu cel al lui Windows 7, care a ajuns la 240 de milioane de licente vandute numai in primul an.

Vezi si

41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă, salariul, …