Thursday , May 16 2024

Absenteism `n masa la primele doua probe orale ale bacalaureatului

Mai mult de o treime din candida]i nu s-au sinchisit s\ se prezinte `n fa]a comisiei pentru a sus]ine proba pentru care tot ei se `nscriseser\ anterior N examenul de bacalaureat continu\ ast\zi cu evaluarea competen]elor digitale

 
De[i sesiunea din toamn\ a bacalaureatului a fost considerat\ de drept o a doua [ans\ acordat\ repeten]ilor primei sesiuni `n vederea ob]inerii diplomei de bac, mul]i absolven]i s-au ar\tat total dezinteresa]i de examenul maturit\]ii, num\rul absen]ilor din cadrul celor dou\ probe orale desf\[urate p=n\ `n prezent fiind consistent.
~n zilele de mar]i [i miercuri s-a desf\[urat proba C de evaluare a competen]elor lingvistice `ntr-o limb\ de circula]ie interna]ional\ studiat\ pe parcursul `nv\]\m=ntului liceal, proba de `n]elegere a unui text audiat [i proba scris\ av=nd loc `n data de 23 august, iar ieri desf\[ur=ndu-se proba oral\. Din cei 329 elevi suceveni `nscri[i pentru a sus]ine aceast\ prob\, mai mult de o treime, respectiv 118 candida]i nici m\car nu s-au sinchisit s\ se prezinte `n fa]a comisiei, decizie destul de neinspirat\ judec=nd dup\ faptul c\ elevii nu pot pica aceast\ prob\, ci `n func]ie de r\spunsurile lor vor primi un calificativ care s\ reflecte nivelul lor de competen]\ `n- utilizator mediu, avansat sau experimentat.
La Colegiul Tehnic din R\d\u]i, unul din candida]i, absolvent al unui liceu din Siret a sus]inut proba C `n limba ucrainean\.
N num\r mare de absen]i `nregistrat [i `n prima zi a bacalaureatului
Pentru a sus]ine prima prob\ oral\ din cadrul sesiunii din toamn\ a bacalaureatului, cea de evaluarea a competen]elor lingvistice de comunicare oral\ `n limba rom=n\ s-au prezentat doar 218 din cei 301 de absolven]i `nscri[i, 83 absent=nd.
Examenul de bacalaureat continu\ ast\zi cu evaluarea competen]elor digitale. Graficul de desf\[urare al acestei probe este stabilit de fiecare unitate [colar\, `n func]ie de num\rul de elevi `nscri[i la fiecare liceu [i de num\rul calculatoarelor de care dispune institu]ia.
Competen]ele care sunt evaluate de c\tre comisie au `n vedere utilizarea computerului, verificarea unor concepte de baz\ privind sistemele de calcul, organizarea fi[ierelor, sistemele de operare, baze de date, re]eaua de internet sau procesoare de texte. ~n prim\ faz\, elevii au acces `n laboratoarele de informatic\, unde li se face un scurt instructaj privind desf\[urarea probei. Ace[tia au acces la internet doar `n primele 30 minute ale examenului, timp `n care sunt nevoi]i s\ rezolve subiectele care solicit\ aceast\ facilitate. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Ștrandul Sucevei se deschide imediat ce vremea se va mai încălzi

Primăria Suceava este pregătită să deschidă Ștrandul Ițcani, dar acest lucru nu se va întâmpla …

No comments

  1. S-a ajuns unde s-a dorit.