Tuesday , April 30 2024

DSP Suceava anunță medicii de familie că prima doză de vaccin ROR se va face de luna viitoare, la vârsta de un an

Ministerul Sănătății a schimbat schema de imunizare, după cum a anunțat medicul Dinu Sădean, director general în cadrul Direcției de Sănătate Publică. Medicii de familie care au epuizat stocul de doze de vaccin ROR trebuie să solicite DSP-ului necesarul de doze 

DSP, Suceava Obiectiv

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a anunțat, prin vocea directorului general, medicul Dinu Sădean, că începând de luna viitoare se schimbă schema națională de imunizare, iar prima doză de vaccin ROR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, nu va mai fi administrată copiiilor în vârstă de nouă luni, cum s-a făcut până acum.

Am primit o circulară de la Ministerul Sănătății prin care suntem informați că se schimbă schema de imunizare iar prima doză de vaccin ROR va fi făcută copiilor, după ce împlinesc 12 luni. Am informat medicii de familie”, a explicat medicul Dinu Sădean, director general în cadrul DSP Suceava, completând că medicii de familie care au epuizat stocul de doze de vaccin ROR, trebuie să solicite DSP-ului necesarul de doze.

Se pare că vaccinarea ROR a fost suspendată la vârsta de nouă luni, deoarece la nivel național s-a constatat o scădere a numărului de cazuri de rujeolă, iar din luna iunie a anului trecut nu s-a mai înregistrat niciun deces.

La nivelul județului nostru, rujeola rămâne în continuare o problemă foarte serioasă, medicii confruntându-se cu un număr destul de mare de cazuri, iar acoperirea vaccinală nu depășește 70% din numărul copiiilor din județ. Cauza principală este refuzul părinților de a-și vaccina micuții. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Recomandări ale pompierilor suceveni pentru petrecerea în siguranță a minivacanței de 1 Mai și Paști

 În perioada premergătoare și pe timpul minivacanței de 1 Mai și a sărbătorilor prilejuite de …