Saturday , May 18 2024

La ei se duc banii din impozitele si taxele noastre – Dontu si Harsovschi se cearta `n Consiliu Local “de la o cana”

Ovidiu Dontu

~n loc s\ se preocupe de binele celor care i-au trimis s\ `i reprezinte, cei doi ale[i locali au ajuns s\ se poarte `n judecat\ p=n\ [i pentru probleme care ]in mai cu seam\ de registrul copil\riei

Disputele `n instan]e dintre consilierul local social democrat sucevean Ovidiu Don]u [i viceprimarul democrat liberal Lucian Har[ovschi continu\, cei doi fiind deja la al treilea proces, de data aceasta pornind totul „de la o can\”. Dup\ ce toate problemele sucevenilor au fost rezolvate cu brio, iar de acum `ncolo c=inii umbl\ cu colaci `n coad\ la Suceava, trebuia g\sit [i un subiect picant, iar cei care „s-au sacrificat” sunt doi tineri care-[i zic politicieni.
Ovidiu Don]u – ve[nica speran]\ de la PSD – [i Lucian Har[ovschi – ajuns peste noapte viceprimar din partea PDL  – nu au mai avut ce face [i s-au tot dat `n judecat\ de mai mult\ vreme, mai exact de pe la campania pentru alegerile preziden]iale. De atunci [i p=n\ acum, cei doi schimb\ „dulceg\rii” de fiecare dat\ c=nd au ocazia, ba pe la [edin]ele Consiliului Local, ba prin instan]\, ba prin ziare.
De la ironii mai mult sau mai pu]in fine p=n\ la amenin]\ri cu procesele, de la acuza]ii mai mult ori mai pu]in veridice sau m\car verosimile p=n\ la deschiderea unor procese, nimic nu au ratat cei doi. La `nceput p\rea una din acele dispute `ntre doi cet\]eni care,

Lucian Harsovschi
sim]indu-se leza]i de spusele sau faptele celuilalt, ajung `n instan]\ s\ `[i caute dreptatea.
Pentru c\ problemele cet\]enilor au fost `ns\ rezolvate, iar pe cei doi probabil c\ i-a prins plictiseala, au continuat serialul proceselor. Nu s-au mul]umit nici cu al doilea, iar acum, mai nou, s-a ajuns la un fel de h\r]uire de genul „care pe care” se d\ `n judecat\.
Al treilea proces – o banal\ glumi]\ mai mult copil\reasc\ dec=t inteligent\, pornit\ de la o can\ [i ni[te declara]ii pe marginea acesteia – dovede[te clar c\ este suficient\ o simpl\ provocare [i pentru care, altminteri, doi oameni lipsi]i de patim\ nu ar merge at=t de departe, ca `ntre Ovidiu Don]u [i Lucian Har[ovschi s\ apar\ `nc\ un proces. Lumea asta e prea mic\ pentru ei.
Animozit\]ile, pe bani publici, nici m\car nu [i le ]in pentru ei, ci chiar la [edin]ele de Consiliu Local, unde au loc mereu `n]ep\turi. ~ncerc=nd s\ fie c=t mai ofical, Lucian Har[ovschi i s-a adresat, ieri, la [edin]\ lui Ovidiu Don]u pe un ton mai respectuos, spun=ndu-i „domnul Don]u”. Deranjat fie de intona]ie, fie de `ncercarea, poate nu tocmai reu[it\ a viceprimarului, de a fi prietenos, Ovidiu Don]u `i aminte[te acestuia de problemele din instan]\.
Replica viceprimarului nu s-a l\sat a[teptat\ foarte mult, consilierului repro[=ndu-i-se c\ a deschis un proces pentru o can\. De fapt, cana respectiv\ a fost f\cut\ cadou lui Lucian Har[ovschi de c\tre ni[te prieteni dup\ ce el c=[tigase un proces contra lui Ovidiu Don]u, iar apoi acesta din urm\, invoc=nd ni[te declara]ii f\cute de viceprimar `n spa]iul public, l-a dat `n judecat\. Pe cana primit\ cadou erau doi lupt\tori de kick – boxing, cel `nving\tor av=nd imprimat\ fa]a lui Lucian Har[ovschi, iar cel `nvins pe cea a lui Ovidiu Don]u. Ini]ial, viceprimarul nu a vrut s\ fac\ niciun comentariu, dar se pare c\, ulterior, nu a rezistat tenta]iei `n fa]a unor camere video, iar rivalul s\u nici el nu a rezistat pl\cerii de a-l mai t=r= prin instan]\ pe Lucian Har[ovschi.
La [edin]a de ieri, viceprimarul mai `ncercase, nu f\r\ o umbr\ de ironie, o `mp\care m\car de fa]ad\ cu consilierul local, spun=nd c\ voteaz\ un proiect legat de Camera de Comer] – unde Ovidiu Don]u are tot felul de interese [i `[i face mendrele de mul]i ani – tocmai ca s\ se vad\ c\ poate fi prieten cu cel care `l d\ `n judecat\. Don]u a replicat scurt c\ el cu viceprimarul sunt „prieteni la Tribunal”, omi]=nd s\ spun\ doar c\ rela]ia lor este ca `ntre cal [i c\l\re], important doar pentru ei fiind s\ nu fie `n postura calului. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …

No comments

  1. Disputele din politica arata cat de crancena este dorinta de a accede la ciolane . Vedem cu totii averile imense facute de alesii nostri si continuam sa-i mai votam , ba pe unii , ba pe altii . Decat sa mandatam hotia , mai bine stam acasa , chiar daca nu-i o atitudine civioca eficienta si care nu-i afecteaza mai deloc pe candidati .