Saturday , May 18 2024

Taxele si impozitele catre Primaria Suceava vor putea fi platite si online

Prim\ria municipiului Suceava se va `nregistra `n Sistemul na]ional de plat\ online a taxelor [i impozitelor utiliz=nd cardul bancar, astfel `nc=t sucevenii `[i vor putea pl\ti d\rile c\tre stat folosindu-se de Internet, la orice or\ [i din orice loca]ie

Sucevenii vor putea s\-[i pl\teasc\ taxele [i impozitele online, de acas\ sau din str\in\tate, 24 de ore din 24. Consiliul Local Suceava a aprobat ieri Hot\r=rea prin care Prim\ria municipiului este `nregistrat\ `n Sistemul na]ional electronic de plat\ online a taxelor [i impozitelor, utiliz=nd cardul bancar. Aceast\ decizie vine `n sprijinul administra]iei locale prin faptul c\ va contribui la simplificarea procedurilor [i la limitarea birocra]iei, dar [i la cre[terea volumului de impozite [i taxe colectate. De asemenea, hot\r=rea nu implic\ financiar Prim\ria. {i pentru contribuabilii suceveni m\sura este una pozitiv\, oferind aceast\ alternativ\ de plat\ rapid\ [i comod\, disponibil\ la orice or\ din zi [i din noapte [i din orice loca]ie. Pentru cei care dispun de conexiune la Internet sau care pot accesa Internetul din locurile publice, evitarea cozilor [i a timpului lung petrecut `n fa]a ghi[eelor aglomerate nu va mai fi o problem\, aceast\ hot\r=re urm=nd s\ fie concretizat\, conform declara]iei primarului Ion Lungu, p=n\ la sf=r[itul anului.
Impozitele, taxele, amenzile [i alte crean]e bugetare vor putea fi pl\tite utiliz=nd cardul bancar personal, de c\tre persoane fizice [i persoane fizice autorizate. Cardul trebuie s\ fie eliberat de o institu]ie de credit care s\ aib\ `ncheiat un contract cu institu]ia public\ beneficiar\ `n vederea efectu\rii pl\]ilor online prin intermediul SNEP. O decizie important\ `n cazul pl\]ilor online este aceea c\ Prim\ria `[i asum\ responsabilitatea financiar\ a acoperirii integrale din bugetul local a comisionului impus de banc\ pentru fiecare tranzac]ie.
Acest sistem de plat\ online vine `n completarea serviciilor electronice oferite de municipalitate – plata online prin Internet Banking, pe adresa www.primsv-de.ro, [i prin intermediul dispozitivelor electronice de tip POS instalate la ghi[eele de lucru cu publicul. Odat\ cu `nregistrarea Prim\riei municipiului `n Sistemului na]ional electronic de plat\, adresa de internet pe care o vor putea folosi sucevenii pentru a-[i pl\ti d\rile c\tre stat este www.ghi[eul.ro, sau www.e-guvernare.ro (din sec]iunea “Acces rapid” se alege op]iunea “Ghi[eul virtual de pl\]i”). (Andreea DIACONU)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …