Saturday , May 18 2024

7.612 de elevi suceveni termina astazi liceul

Absolven]ii promo]iei 2011 ai liceelor sucevene au fost s\rb\tori]i s\pt\m=na aceasta `n cadrul cursurilor festive

Pentru cei  7.612 de elevi suceveni ai claselor a XII-a si a XIII-a, ast\zi este ultima zi de cursuri, tot ast\zi `ncheindu-se [i `nscrierea pentru examenul de bacalaureat. P=n\ la debutul examenelor de bacalaureat, absolven]ii mai au la dispozi]ie nou\ zile pentru a recapitula materia aferent\ probelor de examinare.
Colegii lor vor termina cursurile trei s\pt\m=ni mai t=rziu, respectiv pe 17 iunie.
De[i stresul examenelor este din ce `n ce mai intens, elevii absolven]i au dedicat acest\ s\pt\m=n\ cursurilor festive, banchetelor [i festivit\]ilor de premiere. Startul a fost dat de Colegiul de Arte „Ciprian Porumbescu” care [i-a s\rb\torit absolven]ii, luni, 23 mai, `n cadrul unei festivit\]i la care au participat elevi, profesori [i p\rin]i.
Miercuri, [apte clase de elevii absolven]i ai Colegiului Na]ional „{tefan cel Mare” au fost s\rb\tori]i [i premia]i de profesori [i p\rin]i `n cadrul cursului festiv organizat `n sala mare a Casei de Cultur\ a Sindicatelor. Olimpicilor li s-au acordat distinc]ii, diplome de excelen]\, totodat\ recompens=ndu-se [i rezultatele celorlal]i elevi.
Ieri a fost r=ndul Colegiului Na]ional „Petru Rare[„ s\-[i s\rb\toreasc\ absolven]ii. La colegiul sucevean absolv\ în acest an 230 de elevi, împ\r]i]i în opt clase, o parte din ace[tia, circa 30, fiind deja admi[i la universit\]i din Occident (Marea Britanie, Germania, Danemarca, Fran]a, Belgia [i Spania). Acordarea distinc]iei „Diploma de onoare” a reprezentat un moment solemn al festivit\]ii, premiul fiind ob]inut de eleva Emma Ganciu care s-a remarcat `n cei patru ani de liceu prin spirit altruist, creator, gândire pozitiv\, perseveren]\, deschidere spre nou [i considera]ie fa]\ de cei din jur, a c\rui prezen]\ [i activitate în via]a [colii onoreaz\ institu]ia [i constituie un exemplu. S-a mai acordat premiul “Frieda Vigder”, diplome de excelen]\, festivitatea `ncheindu-se cu ‚Momentul gimnazi[tilor’ care a constat `n aplaudarea la scen\ deschis\ a celor 34 de absolven]i care sunt elevii colegiului înc\ de la începutul clasei a V-a.
Ast\zi are loc [i la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” premierea [i cursul festiv pentru elevii claselor clasele a XII-a, a XII-a RP [i a XII-a FR.
(Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …