Saturday , May 18 2024

Suceava nu va avea apa calda toata luna august

Conducerea SC Termica SA a anun]at c\ `n aceast\ perioad\ se va efectua revizia anual\ general\ n sucevenii care n-au fugit `nc\ de monopolul Termica vor fi nevoi]i, din nou, ca `n cea mai c\lduroas\ lun\ din an s\-[i `nc\lzeasc\ ap\ pe aragaz sau s\ fac\ du[ cu ap\ rece

Furnizarea apei calde menajere se va opri `n luna august, `n tot municipiul Suceava. ~n ultima lun\ de var\ a fost programat\, ca de altfel [i `n ceilal]i ani, perioada `n care este revizia anual\ general\ a sistemului centralizat de termoficare. Astfel, `ncep=nd de luni, 1 august, niciun strop de ap\ cald\ nu va mai curge la robinetele sucevenilor ale c\ror locuin]e mai sunt racordate la re]eaua centralizat\ a ora[ului. ~n aceast\ situa]ie sunt peste 22.000 de apartamente din cele 33.000 care au fost construite p=n\ `n 1990 iar la majoritatea acestor locuin]e nu sunt montate boilere sau instant-uri pentru prepararea apei calde atunci c=nd sistemul centralizat este oprit pentru revizia general\ sau pentru a se remedia vreo avarie.
Directorul general al SC Termica SA Suceava, Silviu Gem\nari, a declarat c\ s-a luat aceast\ decizie dup\ consult\ri pe care le-a avut cu echipa din conducere [i c\ lucr\rile care se vor face `n perioada de revizie vor fi, cu preponderen]\, orientate spre zona cheltuielilor de repara]ii `n re]elele de trasnport [i de distribu]ie, precum [i la CET. ~n ceea ce prive[te lucr\rile care ar putea s\ se `ncadreze `n segmentul de investi]ii, Silviu Gem\nari a spus c\ nu sunt fonduri pentru cheltuieli mari. „Investi]iile vor fi minime pentru c\ nu avem bani. Vor fi f\cute doar repara]ii `n mai multe zone ale ora[ului [i de aceea perioada de revizie va fi de luni, 1 august, p=n\ la sf=r[itul lunii respective. Dac\ vor fi alocate, `ntre timp, fonduri suplimentare de la Guvern pentru prim\riile care au programe de reabilitare a re]elelor de termoficare, atunci poate c\ vom face [i lucr\ri de investi]ii. Deocamdat\, Prim\ria ne-a comunicat c\ nu sunt fonduri”, a spus Silviu Gem\nari. (D.P.)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …