Monday , April 29 2024

Călin Nistor va prelua conducerea DNA

Procurorul general Augustin Lazăr nu a făcut, marți, nicio propunere pentru interimatul şefiei DNA. Astfel că procurorul Nistor Călin, prim adjunctul de la DNA, preia şefia interimară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, automat. În lipsa acestuia şefia va fi asigurată de procurorul Marius Iacob.

Călin Nistor, prim procurorul-șef adjunct al DNA, va prelua conducerea Direcției după expirarea mandatului de șase luni al Ancăi Jurma.

În 2013, presa scria despre Călin Nistor că a anchetat 45 de dosare de corupție în 7 ani, fără nicio achitare. Atunci, Daniel Morar îl nominalizase pentru conducerea DNA.

Călin Nistor a intrat în magistratură în 1995 și spune că își dorea să lucreze ca magistrat şi îndeosebi în parchet.

A ajuns la DNA în 1 ianuarie 2006, a lucrat doi ani la București, apoi a vrut să se apropie de casă, așa că, începând cu ianuarie 2008, a fost delegat ca procuror-șef al Serviciului Teritorial Pitești. Ulterior, a fost numit, prin hotărârea CSM din mai 2008, procuror şef serviciu, iar apoi mandatul a fost reînnoit în luna mai 2011.

Procurorii anticorupţie au discutat, marți, cu Augustin Lazăr, procurorul general al României, pentru a găsi cea mai bună rezolvare a crizei declanşate de refuzul Ancăi Jurma de a asigura interimatul acestei structuri încă un mandat.

Anca Jurma a anunţat luni că nu îşi doreşte prelungirea mandatului de interimar, care expiră astăzi.

Vezi si

UDMR, pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar …