Wednesday , May 1 2024

Escrocul din Gherla care promitea slujbe in politia suceveana, multumit de pedeapsa primita

N Petru Rosta[, condamnat la doi ani [i jum\tate de `nchisoare cu suspendare, [i-a retras apelul depus la Curtea de Apel Suceava n la jum\tatea lunii februarie, acesta fusese condamnat la pedeapsa amintit\ de c\tre Tribunal, dupa ce a convins mai multe persoane c\ are influen]\ la Ministerul de Interne [i poate aranja angajarea în poli]ie, contra cost


Petru Rosta[, individul de etnie rom\ originar din  Gherla [i stabilit `n comuna Vicovu de Jos care anul trecut a fost trimis `n judecat\ fiindc\ a `n[elat mai multe persoane c\rora le promitea contra cost slujbe `n Poli]ie [i-a retras apelul declarat `npotriva sentin]ei penale pronun]ate la jum\tatea lunii februarie de Tribunalul Suceava, el fiind mul]umit cu pedeapsa ce i-a fost administrat\ – doi ani [i jum\tate de `nchisoare, cu suspendare. Decizia Cur]ii de Apel pronun]at\ la sf=r[itul s\pt\m=nii trecute `l oblig\ pe Petru Rosta[ s\ pl\teasc\ 200 de lei cheltuieli judiciare.
La jum\tatea februarie a acecestui an,Tribunalul Suceava l-a condamnat la doi ani [i jum\tate de închisoare cu suspendare pe Petru Rosta[, originar din ora[ul Gerla, jude]ul Cluj, care î[i stabilise domiciliul în Vicovu de Jos, pentru s\v=r[irea infrac]iunii de trafic de influen]\. În luna aprilie a anului trecut, aceea[i instan]\ a dispus arestarea pentru 29 de zile a b\rbatului de 45 ani, dup\ ce acesta a încasat 1000 de euro de la o persoan\ din zona R\d\u]iului, promi]=ndu-i ca va determina angajarea fiului acesteia în poli]ie.
Poli]i[tii de la DGA Suceava au sesizat `n prim\vara anului trecut Parchetul de pe lâng\ Tribunalul Suceava referitor la faptul ca Petru Rosta[  a solicitat [i primit, în luna august a anului 2009, de la D.A., suma de 1.000 de euro, l\sând-o s\ în]eleaga c\ are influen]\ asupra unor func]ionari publici [i îi poate înlesni angajarea fiului în cadrul Ministerului Administra]iei [i Internelor. Odata cu remiterea banilor, D.A. i-a dat învinuitului un dosar ce con]inea documente legalizate dupa acte necesare încadr\rii în structurile M.A.I., urmând ca, ulterior, s\-i mai înmâneze înc\ o sum\ neprecizata de bani.În data de 29 aprilie anul trecut, ofi]erii Direc]iei Generale Anticorup]ie –Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava, sprijini]i de grupe de jandarmi, au efectuat perchezi]ii la doua loca]ii de pe raza jude]ului de unde au fost identificate [i ridicate mijloace materiale de prob\.
În aceea[i zi, cu sprijinul lucr\torilor Inspectoratului de Poli]ie al Jude]ului Suceava au fost identifica]i membrii familiei învinuitului – p\rin]ii, sora [i cumnatul care au încercat s\ intre în contact cu denun]\toarea [i s\ o conving\ s\-[i retraga plângerea penal\, prin restituirea sumei deja pl\tite. În urma audierilor [i corel\rii mijloacelor de proba administrate în cauz\, Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a dispus re]inerea lui Petru Rosta[ pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de trafic de influen]\. Ieri  a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiva iar instan]a a dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile. Ulterior Rosta[ a fost pus în libertate, el restituind banii primi]i de la denun]\toare. (N. RO{CA)

Vezi si

Gheorghe Flutur îi invită pe suceveni și pe oaspeții lor, în prima zi de Paști, la concertele din centrul Sucevei

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a transmis miercuri, 1 Mai, o invitație către suceveni …