Tuesday , April 30 2024

Gaddafi înarmează civilii: Peste un milion de libieni vor primi arme în următoarele ore

Gaddafi înarmează civilii. Guvernul libian va distribui arme unui număr de peste un milion de bărbaţi şi femei, în următoarele ore, a anunţat agenţia de stat libiană, citată de NewsIn.
Potrivit Reuters, un milion de oameni, bărbaţi şi femei deopotrivă, vor primi arme – a anunţat liderul libian.
Între timp, în oraşul Misrata a început un adevărat masacru. Tancurile regimului Gaddafi au luat cu asalt centrul oraşului. Martorii povestesc că se trage la întâmplare. 10 oameni ar fi murit şi alţi 40 ar fi fost răniţi, spun localnicii.
Confruntări sângeroase au loc şi la vest de Benghazi, zonă controlată de rebeli, unde bilanţul ar fi de 90 de morţi.
Între timp continuă raidurile aeriene în Libia, iar Canada şi Danemarca au anunţat că se vor alătura aliaţilor. La rândul ei, Italia a anunţat că va trimite 8 avioane pentru această operaţiune. De asemenea, portavionul Charles de Gaulle a părăsit portul francez Toulon şi se îndreaptă către zona de conflict. La baza din Sardinia vot ajunge şi avioane din Emiratele Arabe Unite şi din Qatar.
Aliaţii controlează deja spaţiul aerian libian, potrivit unui înalt responsabil american. 19 avioane de luptă americane au efectuat astăzi noi raiduri în Libia, iar avioanele Franţei şi Marii Britanii au lansat o nouă ploaie de rachete asupra apărării anti-aeriene libiene. Forţele aliate spun că nu s-au înregistrat victime în timpul raidurilor, dar televiziunea de stat libiană vorbeşte de cel puţin 64 de morţi şi 150 de răniţi.
Gaddafi a anunţat duminică dimineaţă că va deschide depozitele de armament.
“Va fi un război lung”, a avertizat liderul libian Muammar Gaddafi într-o nouă intervenţie telefonică la televiziunea de stat. Gaddafi a avertizat Occidentul că nu îl va lăsa să exploateze petrolul libian şi a acuzat forţele aliate de terorism. Este al doilea mesaj transmis de Gaddafi după începerea operaţiunilor militare din Libia. Sâmbătă, la scurt timp după declanşarea atacurilor, colonelul a avertizat că va deschide depozitele de arme şi va înarma poporul, ca să apere independenţa şi onoarea Libiei.
“Femeile, bărbaţii şi chiar copiii sunt pregătiţi să lupte astăzi. Vom fi victorioşi, iar voi veţi fi înfrânţi. Acesta este un moment măreţ pentru noi. Este cel mai important moment pentru noi. Tot poporul este alături de mine. Şi ne încurajează asaltul împotriva voastră. Întreaga Libie se va revolta. Şi vom împărţi arme tuturor libienilor. Oricine va colabora cu voi va fi eliminat. Nu mai este vorba de o chestiune internă. A devenit o confruntare între poporul libian şi neonazişti. Noi nu vom da niciun pas înapoi. Vă spunem chiar de acum că nu vom muri, vă vom pedepsi pe voi. Voi veţi fi cei care vor muri în această luptă. Toate popoarele lumii sunt alături de poporul libian, chiar şi fără mine adresându-mă lor şi contestă această agresiune. Nu ne temem nici de avioanele voastre, nici de bombele voastre. Noi suntem aici pe pământul nostru. Suntem pregătiţi să păzim acest teritoriu centimetru cu centimetru în faţa intruşilor “, a adăugat Gaddafi.
(sursa: realitatea.net)

Vezi si

Meteo. Ploi în mai multe regiuni în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Meteorologii anunţă că, de 1 Mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate …