Thursday , May 9 2024

Procurorul general Lazar si premierul Grindeanu dezmint ca Ghita ar fi in Serbia: Este o informatie falsa

Procurorul general Augustin Lazar (foto) a declarat, miercuri, ca este falsa informatia potrivit careia Sebastian Ghita ar fi fost localizat in Serbia, asa cum au relatat azi multe televiziuni si site-uri de stiri.
lazar

Lazar a fost intrebat de jurnalisti daca are informatii care sa confirme aceasta ipoteza.
“Eu stiu ca este o informatie falsa. Este falsa”, a raspuns procurorul general.
La randul sau, premierul Sorin Grindeanu spune ca informatiile aparute in spatiul public privind localizarea lui Sebastian Ghita nu sunt corecte.
“Am intrebat chiar inainte de a intra in sedinta respectiva (bilantul MAI – n.red). Se pare ca informatia, asa la cald, nu este cea corecta. Nu vreau sa intru in amanunte, e treaba dansilor si chiar ii indemn sa-si faca treaba si sa prinda nu doar pe Sebastian Ghita, ci pe oricine este declarat fugar si trebuie sa vina sa raspunda in fata legii.
Nu a dat Guvernul aceasta informatie, nici Ministerul de Interne, cel care gestioneaza aceasta situatie. Inteleg ca a venit pe niste surse neoficiale care pana la sedinta respectiva nu s-au confirmat”, a declarat premierul.
UPDATE: De asemenea, fostul premier Victor Ponta a spus ca nu stie unde se afla fostul sau coleg de partid. Intr-o declaratie data jurnalistilor, Ponta a mentionat ca ii doreste lui Ghita “sa fie sanatos”.
Citand surse oficiale din randul anchetatorilor, televiziuni de stiri si alte site-uri au relatat ca Sebastian Ghita ar fi fost localizat in Serbia.
In schimb, oficiali ai Politiei Romane au infirmat aceasta ipoteza pentru News.ro: “Nu confirmam informatia aparuta in spatiul public privindu-l pe inculpatul Ghita Sebastian. Nici noi, nici procurorul de caz”.
Amintim ca, in trecut, s-a mai zvonit ca Sebastian Ghita s-ar afla in Turcia, dupa fuga din tara, dar si in Republica Moldova.
Fostul deputat PSD are cinci dosare penale, dintre care in doua este trimis in judecata. El a disparut din tara la scurt timp dupa alegerile parlamentare in urma carora nu a mai obtinut un nou loc in Camera Deputatilor, pe 21 decembrie.
A fost dat in urmarire nationala, dupa care a fost emis un mandat european de arestare si a fost dat in urmarire internationala prin Interpol.
ziare.com

Vezi si

Ciolacu cere ca producătorii să fie obligați să treacă vizibil pe ambalaj dacă reduc gramajul, dar mențin prețul

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii …