Monday , April 29 2024

Şeful DGIPI, Rareş Văduva, pus sub învinuire de DNA pentru fapte de corupţie

rares vaduva

Rareş Văduva, şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, deturnare de fonduri şi obstrucţionarea justiţiei.
Rareş Văduva a venit la sediul DNA însoțit de avocat şi nu a dorit să facă declarații în legătură cu dosarul în care a fost citat. El a spus doar că nu știe în ce calitate a fost chemat.
Șeful DGIPI a părăsit sediul DNA după mai puțin de 30 minute. Potrivit unor surse judiciare, lui Rareș Văduva i s-a citit ordonanța de continuare a urmăririi penale, acuzațiile fiind de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și obstrucționarea justiției. Sursele citate au arătat că acuzațiile au legătură cu o cauză disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.
Rareş Văduva a preluat conducerea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă în luna februarie, după ce fostul şef DIPI, Nicolae Gheorghe, a fost pus sub urmărire penală alături de fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de deturnare de fonduri.
 

Vezi si

UDMR, pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar …