Sunday , May 19 2024

Angajatii din 152 de unitati scolare au hotarâri judecatoresti de reîncadrare salariala

N salaria]ii din alte 84 de unit\]i de înv\]\mânt se afl\ în diverse etape ale procesului în care solicit\ reîncadrarea conform legii

Angaja]ii din 152 de unit\]i de înv\]\mânt din jude]ul Suceava au ob]inut hot\râri definitive [i irevocabile privind reîncadrarea salarial\ conform Legii 330/2009, în timp ce al]ii din 84 de unit\]i de înv\]\mânt se afl\ în diverse etape ale procesului în care solicit\ reîncadrarea conform legii.
Purt\torul de cuvânt al ISJ Suceava, Lauren]a Hacman, ieri, c\, potrivit unei centraliz\ri efectuate de institu]ie, într-un num\r de 152 de unit\]i de înv\]\mânt s-au ob]inut hot\râri judec\tore[ti definitive [i irevocabile privind reîncadrarea personalului potrivit Legii 330/2009 [i se efectueaz\ plata salariilor conform deciziilor de reîncadrare.
Ea a precitat c\ angaja]ii din alte 84 de unit\]i de înv\]\mânt au procese pe rol, în diferite etape, privind obliga]ia reîncadr\rii conform aceleia[i legi.
“Alte patru unit\]i de înv\]\mânt din jude] nu se afl\ în niciuna din aceste situa]ii”, a spus Hacman.
Aceast\ centralizare a fost întocmit\ de ISJ Suceava la solicitatea MECTS.
Peste o sut\ de cadre didactice au protestat, luni, în fa]a sediului Trezoreriei Suceava, solicitând s\ fie respectate hot\rârile definitive [i irevocabile pe care le-au ob]inut în instan]\ privind reîncadrarea salarial\ conform Legii 330/2009.
Sindicatele Liber [i Independent “Bucovina” R\d\u]i [i ProEduca]ia Suceava au depus la Parchetele Judec\toriei Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc [i R\d\u]i sute de plângeri penale împotriva a doi secretari de stat [i trei directori din Ministerul Educa]iei, dar [i împotriva directorilor trezoreriilor din localit\]ile respective. Ace[tia sunt acuza]i c\ au semnat nota MECTS nr.896/BO/ 03 februarie 2011 f\r\ s\ se informeze asupra bazei legale care s\ sus]in\ nota respectiv\ [i f\r\ a lua în considerare sentin]ele judec\tore[ti r\mase definitive [i irevocabile, lucru care ar conduce la sc\derea cuantumului salariului lunar pentru fiecare angajat care se reg\se[te pe post de reclamant în sentin]ele judec\tore[ti având ca obiect reîncadrarea salarial\ conform Legii 330/2009. Au fost depuse plângeri penale colective [i împotriva directorilor trezoreriilor la care sunt arondate unit\]ile de înv\]\mânt. (O.S.)

Vezi si

„O comună pusă la patru ace”. Gheorghe Flutur, alături de Nicolae Perju la lansarea candidaturii pentru Primăria Rădășeni

Neculai Perju și-a lansat candidatura la funcția de primar pentru un nou mandat la Rădășeni, …