Wednesday , May 1 2024

Avion disparut de pe radar: Oficialii egipteni confirma ca s-a prabusit

egyptair

Un avion al companiei EgyptAir care a decolat, miercuri noapte, de la Paris cu destinatia Cairo a disparut de pe radar, iar oficiali din aviatia egipteana au declarat ca acesta s-a prabusit.
O sursa din securitatea franceza sustine ca este luata in calcul si posibilitatea unui atentat terorist.
Compania aeriana a anuntat initial ca aeronava A320 are la bord 69 de oameni. Ulterior, a informat insa ca este vorba despre 66, din care 56 de pasageri.
Zborul MS804 a pierdut contactul cu radarul, la 03:30, ora Romaniei, nu la 03:45, cum s-a anuntat anterior.
Nu este ceva neobisnuit ca in acest stadiu sa apara informatii contradictorii.
10:41 – Este prea devreme pentru a confirma ca avionul EgyptAir s-a prabusit, au avertizat premierul de la Cairo si ministrul Aviatiei Civile, transmite Reuters. Asta dupa ce un oficial din aviatia civila egipteana, care si-a pastrat anonimatul, a declarat ca prabusirea aeronavei cu 66 de oameni la bord a fost confirmata.
10:35 – Compania EgyptAir s-a plans in legatura cu “dezinformarea” privind posibilele cauze ale disparitiei avionului sau si a facut apel la presa sa nu mai speculeze si sa astepte declaratii oficiale. La randul sa, Agentia Europeana de Securitate a Aviatiei a aratat ca urmareste evolutia acestui caz.
10:26 – Seful aviatiei civile din Grecia a declarat ca avionul EgyptAir a disparut de pe radare la doua minute dupa ce a iesit in spatiul aerian elen, potrivit The Guardian.
10:23 – Avionul prabusit ar fi avut o problema la motor in anul 2013, care i-a determinat pe piloti sa aterizeze de urgenta, a declarat o sursa din randul autoritatilor egiptene pentru Sky News Arabia, citata de News.ro. Aeronava se afla atunci in timpul unui zbor de la Cairo la Istanbul.
10:17 – Premierul egiptean, Sherif Ismail, si ministrul Aviatiei Civile au ajuns la aeroportul din Cairo, de unde incearca sa gestioneze situatia de criza.
10:13 – O celula de criza a fost organizata si pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, de unde a decolat avionul, pentru a oferi asistenta familiilor cetatenilor francezi aflati la bord.
10:10 – A aparut o noua informatie contradictorie in legatura cu semnalul de urgenta transmis de avion. Daca initial s-a spus ca semnaul a fost emis la aproape doua ore dupa ce aeronava a disparut de pe radar, un purtator de cuvant al companiei EgyptAor sustine acum ca semnalul a venit cu zece minute inaintea disparitiei.
10:04 – Avionul s-a prabusit, a confirmat un oficial din aviatia egipteana. “Posibilitatea ca avionul s-a prabusit a fost confirmata”, a declarat acesta pentru AP.
9:59 – Autoritatile nu au dat inca o explicatie cu privire la semnalul de urgenta transmis din avion la doua ore dupa ce a disparut de pe radar, iar situatia devine confuza. Este posibil totusi sa fie vorba despre un semnal care se trimite automat.
9:54 – Controlorii de trafic aerian din Grecia sustin ca au vorbit cu pilotul cand avionul se afla deasupra insulei Kea si ca acesta nu a raportat nicio problema. Se pare ca atunci a fost ultima data cand pilotul a comunicat cu un turn de control, scrie Reuters.
9:48 – Armata egipteana a trimis mai multe avioane si nave militare in cautarea avionului, in zona Marii Mediterane unde s-a pierdut contactul cu pilotii, mai exact la 280 de kilometri nord de coasta Egiptului.

Vezi si

De ce ziua de 1 Mai a fost declarată sărbătoare

La 1 Mai este marcată, în fiecare an, Ziua internaţională a muncii, Ziua muncii sau …