Monday , April 29 2024

Ministrul Muncii, Ana Costea, si-a dat demisia

ana costea

Ana Costea, ministrul Muncii, şi-a dat, joi, demisia din funcţie. Premierul Dacian Cioloş a acceptat demisia Anei Costea. Oficialul a transmis că, în perioada următoare, îi va înainta lui Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de Ministru al Muncii.
“Am acceptat astăzi (joi – n.r.) demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, a transmis premierul Dacian Cioloş, potrivit gov.ro.
Ana Costea le-a sugerat, marți, liderilor sindicali că va demisiona din postul de ministru al Muncii, după ce și-ar fi înregistrat deja demisia la propriul cabinet. “Din acest moment, mă consider eliberată de toate problemele”, le-a spus ministrul liderilor sindicali, după ce a anunțat că va retrage proiectul salarizării, dându-le astfel de înțeles că ia în calcul varianta demisiei.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, “cu sau fără doamna Costea”.
Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a precizat că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017.
 
 

Vezi si

UDMR, pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar …