Thursday , May 9 2024

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor: O reducere a TVA acum nu este benefică

O reducere a TVA în prezent nu este benefică, întrucât nu va conduce la o scădere a preţurilor şi va avea un efect negativ asupra predictibilităţii cadrului fiscal, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Dan Lazăr.

“Am fost nevoiţi să luăm o măsură rapidă şi sigură, iar aceasta a fost mărirea TVA şi acum se vorbeşte despre o reducere a TVA. Noi suntem pe principiul menţinerii stabilităţii la principalele impozite, iar o reducere acum a TVA nu este benefică şi nu va conduce şi la o scădere a preţurilor”, a spus Lazăr la un seminar pe fiscalitate organizat de Ziarul Financiar.

El a explicat că o astfel de măsură va “distruge” aspectul predictibilităţii cadrului fiscal, amintind că în ultimii doi ani s-au început procese de simplificare a acestuia, începând chiar cu TVA.

Lazăr a precizat că în prezent ministerul Finanţelor nu are în vedere modificarea cotei unice sau a TVA.

România a majorat, din iulie 2010, TVA cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%, pentru a respecta obiectivele asumate în cadrul acordului de finanţare de 20 de miliarde de euro încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Vezi si

Ministerul Energiei susține că facturile la gaze naturale s-au ieftinit în aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15%

Prețurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar cele la …