Tuesday , April 30 2024

UPDATE: Tragedie la Mecca. Cel putin 310 pelerini au murit, 450 sunt raniti

mecca


UPDATE: Cel puțin 310 de oameni au murit și peste 400 au fost răniți într-o busculadă produsă la Mina, o suburbie a orașului sfânt Mecca, unde musulmanii din întreaga lume au venit în pelerinaj.
O tragedie a avut loc la Mecca, orașul sfânt musulman care a atras și anul acesta milioane de pelerini. Potrivit oficialilor saudiți, o busculadă produsă într-o suburbie a orașului, Mina, a ucis cel puțin 310 de oameni și a rănit peste 400.
Potrvit CNN, Busculada a avut loc in timpul pelerinajului anual (Hajj), la care participa peste 2 milioane de oameni.

 “A avut loc un accident cauzat de panica in Mina”, a declarat Mansour al-Turki, purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.

Hajj este cel mai cunoscut eveniment al musulmanilor, si una dintre cele mai mari aduneri publice din lume.
Nu este primul eveniment de acest gen petrecut anul acesta în Arabia Saudită. Cel puțin 107 persoane și-au pierdut viața pe 11 septembrie, după prăbușirea unei macarale peste Marea Moscheea din Mecca (în vestul Arabiei Saudite), în timpul unei furtuni, cu zece zile înaintea începutului marelui pelerinaj musulman.
În jur de trei milioane de oameni au participat anul acesta la pelerinaj.
Arabia Saudită a mobilizat peste 100.000 de polițiști pentru a asigura securitatea pelerinajului, care se desfășoară în contextul violențelor din Orientul Mijlociu, pe fondul amenințărilor jihadiste și riscurilor legate de o epidemie provocată de coronavirusul MERS.
Staționarea pe Muntele Arafat pentru o zi de rugăciuni, prevăzută miercuri, este momentul forte al hajj, unul din cei cinci piloni ai islamului pe care orice musulman este obligat să-l facă măcar o dată în viață, dacă are mijloacele necesare.
 

Vezi si

Peste jumătate dintre părinții care muncesc în alte țări nu vin acasă de Sărbători

Mai mult de jumătate – 55% – dintre părinții care lucrează peste graniță nu vor …