Monday , April 29 2024

Biserica lamureste problema interzicerii cununiilor sambata

nunta

Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, a negat informaţiile apărute în presă, potrivit cărora Biserica ar interzice cununiile în zilele de sâmbătă.
Informaţiile potrivit cărora Biserica interzice oficierea cununiilor în zilele de sâmbătă a fost negată.
Contactat de Libertatea, Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat că, în continuare, Biserica va oficia cununiile şi în zilele de sâmbătă.
Valul de nemulţumiri legat de hotărârea Bisericii de a interzice nunţile sâmbăta s-a iscat în urma unei declaraţii a unui preot din Bârlad.
“Este o orânduială canonică a bisericii prin care se prevede ca slujbele religioase de cununie sã se facã numai dupã oficierea Sfintei Liturghii. Biserica trebuie să-si intre în drepturi. Asa cum o lege trebuie respectatã în stat, asa trebuie respectatã si legea bisericească, care nu este de un an – doi, ci este de 2000 de ani. Taina cununiei, asa cum o cere Biserica, trebuie fãcutã din credintă. Dacã unii o fac pentru falã si dar, asta este treaba lor. Această obisnuintă de a se face taina cununiei sâmbãta este o orânduială oarecum impusã de vremurile comuniste, care s-a perpetuat si în zilele noastre”, a declarat preotul Vasile Laiu, paroh al Bisericii “Sf. Ilie” din Bârlad citat de vrn.ro.
 

Vezi si

UDMR, pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar …