Tuesday , April 30 2024

Un apropiat al Iuliei Timosenko, votat noul presedinte al Parlamentului Ucrainei. Scenarii separatiste

ianukovici

UPDATE: Oleksandr Turcinov, un apropiat al Iuliei Timoșenko, este noul președinte al Parlamentului ucrainean, anunță UNIAN.
Presa ucraineana, preluata de BBC, relateaza, pe surse, ca presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici – aflat in fieful sau electoral, Harkov, aproape de granita cu Rusia – ar negocia formarea unui guvern independent care sa conduca o regiune separatista din estul tarii, dar ia in calcul si varianta demisiei.
Reprezentanul președintelui în Parlamentul de la Kiev, Iuri Miroșnicenko, a declarat, sâmbătă, că nu știe unde este Viktor Ianukovici. Acesta a plecat aseară din capitală, cu destinația Harkov, oraș din estul țării unde se desfășoară un congres al deputaților din adunările regionale. Și Statele Unite știu că Ianukovici se află la Harkov, a declarat sub condiția anonimatului un oficial din Departamentul de Stat. Numai că aeroportul din Harkov a negat că aeronava prezidențială ar fi aterizat aici. Ulterior, un consilier al său a confirmat că președintele e la Harkov și a spus că va avea o apariție la televiziune.
O sursă apropiată președintelui Ianukovici, citată de site-ul ucrainean de limbă rusă Vestii.com, sustine ca Ianukovici vizeaza formarea unei regiuni separatiste, ca presedintele ucrainean ar fi cerut sprijinul lui Putin si ca mii de sustinatori ai lui Ianukovici au iesit pe strazi, la Harkov.
BBC anunta ca V. Ianukovici si-ar putea depune demisia in urmatoarele ore. In acest timp, Parlamentul ucrainean dezbate demiterea lui Ianukovici si a votat o rezolutie care condamna orice regim separatist in Ucraina.

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …