Saturday , May 4 2024

Franţa cere "o reacţie în forţă" în Siria

siria1

Franţa vrea “o reacţie în forţă”, în cazul în care un masacru cu arme chimice se confirmă în Siria, a declarat joi şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, excluzând totodată posibilitatea de a trimite militari pe teren.
Franţa doreşte o “reacţie în forţă” dacă masacrul cu arme chimice din Siria se va adeveri, a declarat joi şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, excluzând categoric însă trimiterea de trupe terestre, relatează France Presse.
“Dacă se confirmă, poziţia Franţei este că trebuie să existe o reacţie”, a spus el pentru BFM-TV, evocând, fără să ofere mai multe precizări, o “reacţie în forţă”.
Totodată, Laurent Fabius a considerat drept “imposibilă” posibilitatea de a trimite militari pe teren. Consiliul de Securitate al ONU, reunit de urgenţă miercuri seara, s-a limitat doar să ceară “să se facă lumină” asupra atacului, fără a adopta o declaraţie oficială din cauza opoziţiei Rusiei şi Chinei, potrivit diplomaţilor. Aceste două ţări blochează de doi ani orice condamnare a aliatului lor sirian.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …