Sunday , May 19 2024

Afacerile Bermas Suceava au crescut cu 2,5% în primele noua luni, profitul net a urcat cu 29%

Bermas Suceava a înregistrat în primele nou\ luni o cifr\ de afaceri net\ de 21,1 milioane lei, în cre[tere cu 2,5% fa]\ de aceea[i perioad\ a anului trecut, în timp ce profitul net a urcat cu 29%, la 2,648 milioane lei, se arat\ într-un raport al firmei remis BVB.
În acela[i timp profitul brut al societ\]ii s-a majorat cu 35%, la 2,378 milioane lei.
Cre[terea profitului brut [i net se datoreaz\ diminu\rii nivelului cheltuielilor totale aferent veniturilor totale ale perioadei respectiv pentru 1 leu venit realizat cheltuiala efectuat\ a fost de 0,85 lei fa]\ de 0,89 lei an precedent, se mai arat\ în raportul Bermas.
În primele nou\ luni, firma a realizat venituri totale în sum\ de 21,6 milioane lei, în cre[tere cu 4,7%, în timp ce cheltuieli totale au stagnat, în jurul valorii de 18,4 milioane lei.
Volumul vânz\rilor a înregistrat o u[oar\ sc\dere, de 1%, fa]\ de perioada corespunz\toare a anului precedent, recuperând astfel din declinul din primul semestru, compania notând c\ exist\ premizele recuper\rii în întregime pân\ la sfâr[itul anului 2010.
“Volumul produc]iei de bere a înregistrat o cre[tere de 7% care a fost necesar\ fiind corelat\ permanent cu volumul vânz\rilor astfel încât stocurile disponibile pentru vânzare func]ie de
sezon s\ fie asigurate corespunz\tor”, se mai arat\ în raportul Bermas.
Compania men]ioneaz\ printre factorii care au afectat evolu]ia companiei vremea nefavorabil\ din perioada ianuarie-aprilie 2010, precum [i din iulie, puterea de cump\rare în sc\dere a popula]iei, afectat\ atât de criza economic\, cât [i de calamit\]ile naturale cu prec\dere în zonele de distribu]ie din Bucovina [i în alte zone din Moldova, problemele financiare întâmpinate de partenerii companiei, devalorizarea monedei na]ionale în raport cu euro [i cre[terea impozitelor [i taxelor directe.
Pentru a contracara ace[ti factori, compania a realizat cheltuieli semnificative pentru activitatea de promovare a tuturor sortimentelor de bere. Astfel, Bermas a alocat în perioada analizat\ în promovare [i reclam\ 450.410 lei, în cre[tere cu 43% fa]\ de perioada corespunz\toare a anului precedent.
Bermas este controlat\ de dou\ asocia]ii ale salaria]ilor, care de]in cumulat ac]iuni reprezentând peste 51,6% din capitalul social. Firma are un capital de 15 milioane de lei, divizat în 21,5 milioane de ac]iuni, cu o valoare nominal\ de 0,7 lei pe titlu.
Cel mai recent transfer cu aceste ac]iuni a fost efectuat miercuri, la pre]ul de 0,6 lei pe titlu, în cre[tere cu 1,69%. La aceast\ cota]ie, capitalizarea firmei este de 12,9 milioane lei.

Vezi si

Cherestea, bușteni și lemn de foc în valoare de peste 15.000 lei confiscate de către polițiști

În ultimele zile, polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește …