Monday , May 20 2024

Andreea Bârlea este oficial fiica lui Adrian Păunescu

Instanţa a decis că Andreea Bârlea este fiica lui Adrian Păunescu. Decizia nu este decisivă şi se poate ataca cu recurs în 15 zile. Acest proces este deschis încă de la moartea regretatului poet.
Andreea Bârlea este oficial fiica lui Adrian Păunescu şi va putea purta numele regretatului poet. După mai multe luni de procese, magistraţii judecătoriei sectorului 1 i-au dat dreptate şi au recunoscut-o drept fiica poetului. Decizia luată de Judecătoria Sectorului 1 nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a declarat că nu crede că Andreea Bârlea este cu adevărat fiica poetului Adrian Păunescu, subliniind că dacă asta era adevărat el ar fi ştiut.
În acest proces, familia lui Adrian Păunescu nu s-a opus recunoaşterii ei. Andreea Bârlea a recunoscut un episod în care Adrian Păunescu a vrut să o recunoască pe când avea 14 ani, însă mama ei nu l-a lăsat.
Andreea Mihaela Bîrlea, care este grefier la Tribunalului Bucureşti, susţine că mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea, şi Adrian Păunescu erau fiecare căsătoriţi la momentul la care au avut legătura amoroasă.
Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă în 5 noiembrie 2010, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.
Prima soţie a poetului, Constanţa Buzea, scria că Adrian Păunescu ar fi avut două fete gemene dintr-o relaţie cu o altă femeie, fete pe care nu le-a recunoscut niciodată. “Câteva luni după naşterea Ioanei (prima fiică a cuplului Adrian Păunescu – Constanţa Buzea, n.r.), stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiatul pe care şi-l doreşte. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte numai fete. Cum aşa?! Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că este tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată, i-ar fi născut gemene”, a scris Constanţa Buzea.
“Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere către un pătuţ dublu cu grilaj, în care copilele îşi zbăteau bucuroase mânuţele şi genunchii, între păpuşi şi sumedenie de jucării într-un aranjament ostentativ. Este mai scundă decât mine, transpiră cuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru, instruită probabil de el la telefon. Fetele – copii identice ale Ioanei mele. Eu năşteam în iunie. Adrian reuşise performanţa de a trăi liniştit, pendulând fără istov între două femei însărcinate, una mai naivă decât alta, nevasta şi amanta, alăptându-i pruncii dolofani”, mai scrie Constanţa Buzea.
Pe de altă parte, Adrian Păunescu a confirmat, într-un interviu publicat de revista Tango în 2009, existenţa unui copil din flori, a cărui situaţie legală nu a elucidat-o, însă, niciodată. “N-am elucidat-o pentru că fiinţa despre care e vorba a încercat un şantaj pe care nu-l suport, poate să vină şi de la puterile atomice. Şi anume, a încercat să intre şi ea la pachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Aşa s-au întrerupt discuţiile”, spunea Păunescu atunci.

Vezi si

Temperaturi de vară și ploi însemnate cantitativ. Prognoza meteo pe regiuni, până pe 2 iunie

Prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) arată că regimul termic estimat de …